[Nieuws] Geschreven door Marco op 2013-05-20 23:18:09

De originele Toki Tori, EDGE en RUSH waarschijnlijk naar de Wii U

Ontwikkelaar Two Tribes laat in een interview met NintendoLife weten graag een aantal van haar vintage titels, zoals de originele Toki Tori, EDGE en RUSH, naar de Wii U willen brengen. De Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes bracht in 2001 de game Toki Tori uit op de Game Boy Color en behaalde hiermee een groot succes. De game verscheen later in verbeterde vorm op WiiWare en een vervolg kon niet uitblijven. De nieuwste game in deze populaire serie, Toki Tori 2, verscheen vorige maand voor de Wii U eShop. Wij bekroonde deze game met een acht in onze review. In een interview dat NintendoLife onlangs met Two Tribes hield, laat ontwikkelaar Martijn Reuvers weten dat Toki Tori 2 over het algemeen zeer positief ontvangen is. Hij is met name te spreken over de manier waarop spelers elkaar kunnen helpen via MiiVerse. Ondanks dat bracht Two Tribes recentelijk wel een patch uit om bepaalde puzzels duidelijker te maken. Verderop in het interview laat Martijn Reuvers weten dat er momenteel gewerkt wordt aan een grote update voor Toki Tori 2. De aankomende update zal een aantal gameplay-aspecten verbeteringen, verbeterde graphics en nieuwe muziek bevatten. Als klap op de vuurpijl wordt de update geleverd met een level-editor, waarmee gebruikers zelfgemaakte levels kunnen delen via MiiVerse. Er wordt ook gekeken naar een andere manier om levels te delen, maar de ontwikkelaar wil daar niets over kwijt. Op de vraag wat er in de toekomst voor de Wii U en Nintendo 3DS zal verschijnen had Martijn Reuvers het volgende te melden (vertaald):

"Voorlopig blijven we gefocust op Toki Tori 2 tot het eind van dit jaar. We moeten de Steam-versie uitbrengen en ondersteunen, terwijl we verder werken aan een update voor de Wii U-versie. Dit zal waarschijnlijk een groot deel van het jaar in beslag nemen.

Afgezien van Toki Tori 2 zijn we ook van plan onze vintage titels, zoals Toki Tori, EDGE en RUSH naar de Wii U te brengen. Daarnaast zijn we in overleg met een andere ontwikkelaar om EDGE naar de Nintendo 3DS te brengen, maar hierover staat nog niets vast.

Als een zijproject kijken we momenteel ook naar de mogelijkheid om Toki Tori-knuffels uit te brengen. Door de jaren heen hebben we hier vele verzoeken voor ontvangen, het zou leuk zijn als we dit eindelijk kunnen realiseren. Daarover binnenkort meer."
In het interview laat Martijn Reuvers overigens ook weten dat een exacte datum voor de grote Toki Tori 2 update momenteel nog onbekend is, maar dat de update vermoedelijk in het derde of vierde kwartaal beschikbaar zal zijn.

Gekoppelde games

Toki Tori 2+ (Wii U eShop)