[Media] Geschreven door Bas op 2013-05-26 16:40:33

Nieuwe beelden en heel veel informatie van Shin Megami Tensei IV

Vandaag verscheen veel nieuwe info, screenshots en videomateriaal van Shin Megami Tensei IV voor de Nintendo 3DS. Shin Megami Tensei IV is het vierde deel in de langlopende Megami Tensei RPG reeks die vooral in Japan populair is. De serie wordt ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar Atlus. In de serie staan vooral demonen en mythologie centraal. In de game kunnen hoofdpersonages demonen verzamelen om ze vervolgens aan hun team toe te voegen en op te voeden. In het vierde deel kruipt de speler in de huid van een naamloze samurai die woonachtig is in het land East Mikado. De bewoners van het land lijken te leven in een situatie die doet denken aan de middeleeuwen. De naamloze samurai en zijn vrienden krijgen de opdracht om naar een verlaten en mysterieuze stad genaamd Tokyo af te reizen om daar demonen te bestrijden.

Vijanden en inkomen In Shin Megami Tensei IV ga je het gevecht aan met verschillende demonen. Je hebt je eigen team van demonen die je met je vijanden kan laten vechten. Het oproepen van teamleden zal geen punten of magica kosten. Tijdens deze gevechten doen je teamleden ervaring op. Deze ervaring kan in een later stadium leiden tot het aanleren van nieuwe vaardigheden en uiteindelijk een transformatie. In Shin Megami Tensei IV achtervolgen de vijanden je, in plaats van dat ze hun positie op de kaart aanhouden. De verschillende tekens op de kaart representeren de types vijanden die je zult tegenkomen. De verschillende types zijn menselijke, vliegende, beestachtige en kinderlijke vijanden. Zeker in het begin van het spel moet je uitkijken, je bent dan nog erg vatbaar voor schade. Het kost je vijanden relatief weinig moeite om je in het begin te verslaan. Je geld verdien je in Shin Megami Tensei IV vooral door voorwerpen, die je op bepaalde plaatsen in kerkers vindt, te verkopen. Deze voorwerpen verschijnen opnieuw in kerkers na verloop van tijd. Je kunt na een tijdje terugkeren naar een kerker die je uitgespeeld hebt om opnieuw voorwerpen te verzamelen. Je verdiende Macca, de valuta in de Shin Megami Tensei-serie, kun je bijvoorbeeld besteden in de wapenwinkel van Q in Mikado.

App-systeem Het app-systeem van Burrough, de gauntlet, toont in Shin Megami Tensei IV overeenkomsten met het systeem uit Shin Megami Tensei: Strange Journey. Naarmate de speler vorderingen maakt in het verhaal, komen nieuwe apps beschikbaar. Deze apps kan de speler vrijspelen door het gebruik van App Points, die je krijgt als je een level omhoog gaat of kisten opent. Een zeer belangrijke app in Shin Megami Tensei IV is de Skill Converter-app. Deze app zorgt ervoor dat demonen kunnen fuseren en transformeren met behoud van vaardigheden naar je eigen keuze. Een andere app zorgt er voor dat je team automatisch gebruik maakt van de zwakke plekken van je vijanden. Verder heeft de gemoedstoestand van de hoofdrolspeler een grote invloed op het verloop van gevechten. Op het moment dat de hoofdrolspeler in een gelukkige toestand is, heeft dat een groot voordelig effect op de gevechtscapaciteiten van het team. Tijdens eindbaas-gevechten maak je keuzes die op zowel je eigen team als de vijand effect hebben. Veel games in de Shin Megami Tensei-serie kende de zogeheten Lunar-fase. Deze fase had betrekking op de stand van de maan. Deze stand oefende verschillende invloeden uit op de gevechten, onderhandelingen en fusies. Deze Lunar-fase bestaat niet meer in Shin Megami Tensei IV.

Fusies en transformaties Je kunt met de meest duistere demonen spreken alsof het een alledaagse ontmoeting is. Tijdens deze conversaties kun je onder andere het spelverloop beïnvloeden en demonen overtuigen om aan jouw kant te vechten tegen hun soortgenoten. Ook kunnen demonen je zogeheten "Challenge Quests" aanbieden. Zodra een demoon deel uitmaakt van jouw team, kun je er voor kiezen deze demoon te laten fuseren met een aantal andere in je team. Deze fusie wordt in gang gezet door de Demon Fusion-app die je kunt installeren op Burrough. Aan deze fusies is veel mer diepgang gegeven in Shin Megami Tensi IV dan in voorgaande games binnen deze serie. Je kunt ten alle tijden fusies tussen demonen uitvoeren. De optie "aanbevolen fusie" is nieuw in Shin Megami Tensei IV en biedt een grote steun aan spelers die niet bekend zijn met de Shin Megami Tensei-serie. De fusie-optie kent een grote diepgang. Voor speciale fusies heb je minimaal drie demonen nodig. Sommige fusies vereisen zelfs een minimum van vier demonen. Garantie dat de fusie zonder problemen verloopt heb je niet. Ongelukken tijdens het fuseren kunnen voorkomen en verschillende effecten hebben. Bij een fusie kun je zelf selecteren welke vaardigheden de fuserende demonen moeten meenemen naar hun nieuwe vorm. Buiten fuseren kunnen demonen ook transformeren. Zodra een demoon alle vaardigheden geleerd hebt die hij kan leren, zal hij tekenen vertonen van transformatie. Na deze transformatie zal de demoon bepaalde nieuwe vaardigheden kunnen aanleren, wat hem sterker maakt dan hij in zijn vorige vorm was. In de voorgaande Shin Megami Tensei-games bestonden de lichamen van de demonen uit de levende, mysterieuze stof Magnetite. Dat is in Shin Megami Tensei IV niet meer het geval.

Stats-systeem Shin Megami Tensei IV kent een stats-systeem. Dit systeem bepaald hoe goed een teamlid met bepaalde wapens, uitrusting en dergelijken overweg kan. Bijvoorbeeld zorgt de Tech-stat voor een betere beheersing van vuurwapens en verbeterd de schade die aangericht wordt. Hoe hoger de Tech-stat, hoe beter het personage om kan gaan met vuurwapens en hoe meer vernietiging hij hiermee kan aanrichten. De verschillende soorten wapens zullen in Shin Megami Tensei IV ieder een ander aanvalsbereik hebben. Verder zal alle uitrusting invloed hebben op je gezondheidspunten en magicapunten. Daarnaast zal de uitrusting voor je hoofd en benen bijdragen aan stats-elementen. Uitrusting voor je bovenlichaam verbeteren je verdediging tegen elementaire aanvallen en accessoires hebben hun eigen speciale effecten. Tenslotte zal Shin Megami Tensei IV een nieuw demonen-ras introduceren: Food. De demoon Kuda is een terugkerende demoon in de Shin Megami Tensei-serie. Deze demoon kan bezit nemen van de geest van mensen en de controle over hun bewegingen overnemen. In Shin Megami Tensei IV zal Kuda een Food-demoon zijn. In Japan is vandaag de eerste downloadbare content vrijgegeven. Deze DLC voegt onder andere drie nieuwe haarstijlen, een exclusief silveren pantser, en een nieuwe Challenge Quest toe. Ieder van deze opties is apart beschikbaar voor aanschaf. De prijzen per onderdeel liggen tussen de 100 en 250 Yen.

Op de screenshots zie je onder andere dialogen, stats-schermen, personages, demonen en aanvalssituaties. De video toont gameplay, gevechten en dialogen. Ook geeft Burroughs een uitleg over een aantal apps. Shin Megami Tensei IV verscheen op 23 mei 2013 in Japan. Op 16 juli 2013 is de Amerikaanse markt aan de beurt. Wanneer de game in de Europese winkelschappen ligt, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat de game naar de Europese markt komt.

Gekoppelde games

Shin Megami Tensei IV (Nintendo 3DS eShop)