[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-05-27 20:05:39

Gerucht: Titel en omschrijving van Xenoblade-opvolger 'X' mogelijk gelekt

Een Best Buy-medewerker lekt mogelijk de naam en een omschrijving van Monolith Software's nieuwste RPG. Op het Gamefaqs-forum beweert een medewerker van de Amerikaanse retailer Best Buy de naam en omschrijving te weten van het spirituele vervolg op de Wii-titel Xenoblade Chronicles. De Wii U-game met de werknaam 'X' werd begin dit jaar aangekondigd door Nintendo. Het betreft wederom een action-RPG, maar buiten de eerste trailer zijn er nooit meer beelden vrijgegeven en heerst er een radiostilte rond het veelbelovende project. De medewerker van Best Buy heeft onderstaande afbeelding geplaatst op het Gamefaqs-forum. Volgens dit 'lek' krijgt de game de titel: Xenoform Episode 1: Libur Novus. Volgens de omschrijving is er een online multiplayer-mode aanwezig voor maximaal 3 spelers en dragen de Battle Suits die we in de eerste trailer zagen de naam 'Archetype Battle Suits'. Ook kent de game verschillende classes en heeft de planeet waarop het spel zich afspeelt de naam Xenoform-426 gekregen.

Of de informatie klopt valt niets over te zeggen, maar wat we wel weten is dat de director van de game Tezuka Takahashi een groot fan is van Europese mythologie en filosofie. Zo was zijn vorige game Xenoblade Chronicles gebaseerd op de leer uit een boek uit 1714 genaamd La Monadologie. De titel van het 'Monado: Beginning of the World' project dat zou uitgroeien tot Xenoblade Chronicles is van de titel van het boek afgeleid. Enthousiaste fans zijn op zoek gegaan naar een boek dat past bij deze omschrijving en ook van 'Liber Novus' blijkt een boek te bestaan. Het betreft een manuscript uit 1914 van 205 pagina's van een Zwitserse psycholoog. Het concept dat in het boek beschreven staat is het beste te vergelijken met wat wij tegenwoordig kunstmatige intelligente beschouwen. Een onderwerp dat ook onderdeel uitmaakte van Xenoblade Chronicles. Als het gerucht klopt en Xenoform onderdeel is van een groter geheel en uit meerdere episodes bestaat dan keert Takahashi terug naar zijn oude werkwijze. Voordat Monolith Software een ontwikkelstudio van Nintendo werd, creëerde hij Xenosaga, een RPG-serie voor de PlayStation 2 die bestaat uit drie episodes met ieder een Duitse subtitel.

De aankondigingstrailer van 'X'

De links tussen de werkwijze van Takahashi en zijn interesses maken dit gerucht aannemelijk, maar zonder een officiële aankondiging, bevestiging of ontkenning is het onmogelijk te verifiëren. We weten wel dat medewerkers van Monolith Software de datum en tijd van Nintendo's aankomende E3 Nintendo Direct-presentatie geretweet hebben, wat er op kan duiden dat 'X' tijdens de presentatie te zien zal zijn. Het antwoord wacht ons daarom vermoedelijk op 11 juni.

Gekoppelde games

Xenoblade Chronicles X (Wii U)