[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-05-30 11:38:41

Yakuza 1 & 2 HD voor Wii U een "experiment", geen kans op Nintendo 3DS-versie

Producer Toshihiro Nagoshi heeft een uitspraak gedaan over de Wii U-versie van Yakuza 1 & 2 HD en een Nintendo 3DS-versie uitgesloten. Yakuza 1 & 2 HD voor de Wii U is een actie-avonturen game die zich afspeelt in een open spelwereld en ontwikkeld is door SEGA. In de game volg je het verhaal van Kazuma Kiryu, een voormalig Yakuza-lid, Japanse maffia. Na zijn vrijlating uit de gevangenis keert hij terug naar Tokyo om daar zijn vermiste vriend Yumi Sawamura op te sporen. De Yakuza-serie was een serie exclusief voor PlayStation. Met de HD-versie van Yakuza 1 en Yakuza 2 voor de Wii U is daar voor het eerst verandering in gekomen. Toshihiro Nagoshi heeft hierover gesproken dat het slechts een "experiment" is en de kans op vervolgen op een Nintendo console niet zeker is. Hij zei in een interview (vertaald):

"Om eerlijk te zijn, ons doel is niet om te zien of de game een groot succes wordt. Onze echte intentie is om te kijken hoe de mensen reageren."
Vervolgens werd er gevraagd of er ooit een vervolg op een Nintendo console zal verschijnen. Toshihiro Nagoshi reageerde hierop als volgt (vertaald):
"De bestaande Wii U-gebruikers zijn anders dan de PlayStation-eigenaren, dus het is moeilijk om te zeggen of het logisch is. Het is niet zo dat we voortaan Nintendo-ontwikkelaars zijn. Yakuza 1 & 2 komen naar de Wii U en dat is alles wat er is."
Tevens werd er geïnformeerd over een eventuele Nintendo 3DS-versie van het spel. De producer was hier niet zo enthousiast over en sloot daarmee gelijk iedere mogelijkheid van een Nintendo 3DS-versie uit. Hij zei het volgende (vertaald):
"Het is geen mogelijkheid. Ik zou het doen als het mogelijk was om een Yakuza-game te maken zonder dat er veel mensen rondlopen in de stad. Maar het zou te geforceerd zijn, niet?"
SEGA brengt Yakuza 1 & 2 HD op 8 augustus in Japan uit voor de Playstation 3 en de Wii U. Of de game ook in Europa een releas zal kennen, is vooralsnog onbekend.

Gekoppelde games

Yakuza 1 & 2 HD (Wii U)