[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-06-05 18:16:34

Eiji Aonuma: "The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 draait een constante 60 FPS"

Eiji Aonuma, producer van The Legend of Zelda: A Link to the Past 2, doet een boekje open over de framerate van de game op de Nintendo 3DS. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 is de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Nintendo 3DS. De game zal zich, met een volledig nieuwe verhaallijn en volledig nieuwe kerkers, in dezelfde wereld afspelen als The Legend of Zelda: A Link to the Past, die in 1992 voor de SNES verscheen. In de nieuwe game zal Link een speciale vaardigheid hebben waarmee hij zich in een tekening op de muur kan transformeren. Door zich via de muur voort te bewegen, kan Link op plaatsen komen die anders onbereikbaar zouden zijn. Vandaag vertelde Eiji Aonuma in een interview met EDGE over de hoeveelheid frames-per-second van The Legend of Zelda: A Link to the Past 2. Hij vertelde het volgende over het belang van de FPS-rate (vertaald):

"Het spel draait ongeveer 60 FPS, dat terwijl alle 3D-games tot nu toe op 30 FPS draaide. Hoe sneller de framerate, hoe stabieler het 3D effect zal zijn. 60 FPS is een serieus grote hoeveelheid."
Dat The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zeer vloeiend liep, viel ons ook al op bij de hands-on. Ook liet Aonuma weten dat de spelers die niet gecharmeerd zijn van het 3D-effect van de Nintendo 3DS dit effect niet hoeven te gebruiken (vertaald):
"Er zijn spelers die het 3D effect niet fijn vinden en het effect altijd uit laten staan. Bij The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zal er geen enkele situatie voorkomen waarbij het 3D-effect echt een must is, er zullen bijvoorbeeld geen puzzels in het spel zitten waar je het 3D-effect bij nodig hebt."
The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS zal eind 2013 verschijnen in de Europese winkelschappen. Ook zal de game beschikbaar zijn als downloadversie in de Nintendo 3DS eShop.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)