[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2013-06-06 17:19:35

The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 en Zelda Wii U krijgen nieuwe spelelementen

Eiji Aonuma geeft iets meer prijs over de twee nieuwste The Legend of Zelda-games. Momenteel is Nintendo voor zover bekend bezig met drie nieuwe The Legend of Zelda-games: The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS, The Legend of Zelda: Wind Waker voor Wii U en een nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U. De eerste twee games zullen nog dit jaar in de winkels verschijnen. Wij hadden onlangs de mogelijkheid om The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 alvast te spelen, waar je hier meer over kunt lezen. In een interview met EDGE heeft Eiji Aonuma, die aan het hoofd van de ontwikkeling staat van zowel de Nintendo 3DS-game als de nieuwe Wii U-game, gesproken over nieuwe spelelementen. Erg concreet was hij niet, maar hij heeft wel het volgende medegedeeld (vertaald):

"A Link to the Past 2 speelt heel erg anders dan het origineel. Ik denk dat de nieuwe toevoegingen ervoor zorgen dat spelers de game op een andere manier gaan zien. Natuurlijk introduceren we nog meer nieuwe onverwachte elementen in de nieuwe Zelda-game die we aan het maken zijn voor de Wii U."
Aonuma heeft de oorspronkelijke ontwikkelaars van The Legend of Zelda: A Link to the Past, Shigeru Miyamoto en Takashi Tezuka, om advies gevraagd wat betreft de ontwikkeling van de nieuwe game. Helaas voor Aonuma konden Miyamoto en Tezuka zich nog maar weinig herinneren van de ontwikkeling die meer dan twintig jaar geleden plaats vond (vertaald):
"Ik heb hen om advies gevraagd, maar het probleem is dat zij zich niets meer herinneren. Link was bijvoorbeeld oorspronkelijk linkshandig, terwijl hij later rechtshandig werd. Iedereen heeft een andere theorie waarom dat is. Toen ik Miyamoto hier over vroeg, zei hij simpelweg: 'Ik ben het vergeten!'"
The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 verschijnt nog dit jaar voor de Nintendo 3DS in de Europese schappen.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)