[Media] Geschreven door Mink op 2013-06-11 21:14:00

Nieuwe trailer, screens, Europese releasedatum en meer van Pokémon X/Y

Nintendo begon haar Nintendo Direct E3-presentatie met nieuwe informatie en gameplay-beelden van Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS. Er zijn enige vernieuwingen bekendgemaakt uit Pokémon X en Pokémon Y, vandaag maakte Nintendo echter een grotere nieuwigheid bekend: de games zullen nieuwe types Pokémon kennen. Het Pokémon-universum heeft diverse types, zoals vuur, water, draak en gras, en vanaf vandaag kunnen we er daar ééntje bij optellen: de Fairy type. De Fairy type zal super effectief zijn tegen de Dragon type Pokémon. Verdere vernieuwingen in Pokémon X en Pokémon Y is het Pokémon Amie. Hierin kun je jouw Pokémon lekker verwennen, voeren, aaien en meer. Hierdoor kan het zo zijn dat je Pokémon gelukkiger wordt en hierdoor beter zal presteren in gevechten. Tevens zijn er drie nieuwe Pokémon bekendgemaakt, Sylveon, Noivern en Vivillon, deze zijn uitgebreid uitgelicht in onderstaande persbericht. Verder heeft Nintendo nieuwe beelden met ons gedeeld waarin de genoemde informatie ook in zit verwerkt. Tevens is de officiële Nederlandse website van Pokémon X en Pokémon Y gelanceerd, deze is hier te bezichtigen. Pokémon X en Pokémon Y verschijnen op 12 oktober 2013 in de Europese winkelketens voor de Nintendo 3DS.

"LONDEN (Verenigd Koninkrijk), 11 juni 2013 — The Pokémon Company International en Nintendo hebben aan het begin van een opwindende week vol Pokémon-activiteiten op de E3, de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles, bekendgemaakt dat de videospellen Pokémon X en Pokémon Y op zaterdag 12 oktober 2013 wereldwijd geïntroduceerd worden voor de systemen in de Nintendo 3DS-familie. Dankzij de gelijktijdige wereldwijde introductie van Pokémon X en Pokémon Y kunnen nieuwe en ervaren Pokémon-fans overal ter wereld tot nu toe onbekende Pokémon en favoriete Pokémon uit eerdere spellen direct met elkaar laten strijden en ze ruilen.

Daarnaast is vandaag bevestigd dat de onlangs ontdekte Sylveon in feite een Pokémon van het geheel nieuwe type Fairy is. Dit is het eerste nieuwe type in een Pokémon-videospel sinds meer dan tien jaar. Pokémon van het type Fairy zoals Sylveon en aanvallen van het type Fairy zijn supereffectief tegen Pokémon van het type Dragon. Vóór de introductie van Pokémon X en Pokémon Y waren alleen aanvallen van het type Dragon en van het type Ice supereffectief tegen Pokémon van het type Dragon. Tot de Pokémon van het type Fairy behoren niet alleen onlangs ontdekte Pokémon zoals Sylveon, maar ook Pokémon uit eerdere spellen zoals Gardevoir, Marill en Jigglypuff. Deze Pokémon worden in Pokémon X en Pokémon Y opnieuw ingedeeld als Pokémon van het type Fairy. Pokémon van het type Fairy, het 18e Pokémon-type, geven de gevechten in de nieuwe spellen een nieuwe dimensie en strategie.

• Sylveon (type Fairy) is een omwikkelende Pokémon die zijn lintachtige voelsprieten naar eigen goeddunken kan gebruiken en hieruit een aura kan afgeven die mensen en andere Pokémon kalmeert. Wanneer hij achter zijn Trainer loopt, wikkelt hij zijn voelsprieten vaak om zijn of haar arm. Sylveon kan Moonblast leren, een nieuwe aanval van het type Fairy die in Pokémon X en Pokémon Y voor het eerst voorkomt. Moonblast maakt gebruik van de kracht van de maan om vijandige Pokémon aan te vallen. Deze aanval kan heel krachtig zijn en verlaagt bovendien de Attack-statistiek van de vijandige Pokémon.

• Noivern, die over Sound Wave beschikt, is een Pokémon van het type Flying en Dragon die bijzonder strijdlustig is en alles en iedereen aanvalt die te dicht bij hem in de buurt komt. Behendig vliegt Noivern door de donkere nacht, en hij valt aan met de ultrageluidsgolven die uit zijn oren komen. Deze golven zijn zo krachtig dat ze grote rotsblokken tot kleine kiezelsteentjes kunnen verpulveren. Een nieuwe aanval van het type Normal in Pokémon X en Pokémon Y die perfect bij Noivern past, is Boomburst. Met deze aanval wordt een razende geluidsgolf opgewekt die alle Pokémon in de buurt aanvalt met de vrijkomende energie. Maar pas op: Boomburst treft ook bondgenoten die dichtbij zijn. Beoordeel dus eerst de situatie en de Pokémon-typen in je team voordat je hem gebruikt.

• Pokémon X en Pokémon Y introduceren Vivillon, een nieuwe Pokémon van het type Bug en Flying. Men zegt dat het veelkleurige, sierlijke patroon op de vleugels van Vivillon een geheim verbergt. Met zijn vleugels kan hij zijn schubben in stelling brengen of een stevige wind opwekken en hiermee aanvallen. Vivillon kan Struggle Bug leren, een aanval van het type Bug die de Special Attack-statistiek van hierdoor getroffen vijandige Pokémon verlaagt. De aanval berokkent dus niet alleen schade, maar vermindert ook de schade die Vivillon tijdens het gevecht door bepaalde aanvallen heeft opgelopen.

Daarnaast kunnen spelers in Pokémon X en Pokémon Y via Pokémon-Amie op een geheel nieuwe manier met hun Pokémon omgaan. Gebruik het touchscreen van je Nintendo 3DS-systeem om bijvoorbeeld met je Pokémon te spelen of ze te trakteren en zo een sterkere band met hen op te bouwen. Als spelers via Pokémon-Amie een speciale band met hun Pokémon opbouwen, zal hen dit tijdens toekomstige gevechten alleen maar helpen."

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)