[Media] Geschreven door Bas op 2013-06-11 23:36:51

Kensuke Tanabe vertelt over Donkey Kong Country: Tropical Freeze in Developer Direct

Producer Kensuke Tanabe vertelt in een Developer Direct over Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Wii U. De producer van Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Kensuke Tanabe, spreekt in de Developer Direct-video over de nieuwe game in de Donkey Kong Country-serie. Hij vertelt onder andere over de veranderingen in cameraposities en de keuze voor de vijandelijke wezens.

Het team achter Donkey Kong Country: Tropical Freeze wilde de vijanden van Donkey Kong opnieuw dierlijk maken. De beslissing om een walrus te kiezen als eindbaas, betekende voor hen dat de andere vijanden ook watergebonden moesten zijn, zoals pinguïns en ijsberen. Wat ook gerelateerd is aan de zee, zijn de Vikingen. Deze plunderaars zullen een grote rol spelen in Donkey Kong Country: Tropical Freeze. De Vikingen verjagen Donkey Kong en zijn gevolg van hun eigen eiland. Donkey Kong en Co. laten het hier niet bij zitten en zijn vastberaden om Donkey Kong Island terug te veroveren van de indringers uit het noorden. De camerapositie is radicaal veranderd in Donkey Kong Country: Tropical Freeze ten opzichte van zijn voorgangers in de Donkey Kong Country-serie. De camera richt nu vanuit verschillende hoeken op het level, waardoor je een totaal ander beeld van de omgeving krijgt en een veel betere beleving zult hebben. Ook de gameplay zal hierdoor op positieve wijze beïnvloed worden. De vacht van Donkey Kong is stevig opgeborsteld. Retro Games heeft veel tijd gestoken in het experimenteren met deze nieuwe look van Donkey Kong. Je zult tijdens het bewegen de haren van zijn vacht duidelijk zien bewegen.

Dixie Kong en een personage dat nog geheim moet blijven, zullen hun intrede maken in Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Dixie Kong kan met haar draaiende paardenstaart grotere hoogtes overbruggen dan Donkey of Diddy Kong. De grootste verandering in de gameplay is de nieuwe vaardigheid van Donkey Kong om verschillende objecten uit de grond te trekken. Hierdoor kan Donkey Kong objecten verzamelen en puzzels oplossen. Donkey Kong Country Tropical Freeze zal dit jaar nog in de winkelketens moeten liggen voor de Wii U.

Gekoppelde games

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)