[Media] Geschreven door Mink op 2013-06-12 05:27:36

Drie nieuwe Pokémon: Talonflame, Clauncher en Skrelp uit Pokémon X/Y

In de Pokémon Developer Roundtable zijn drie nieuwe Pokémon onthuld uit Pokémon X en Y voor de Nintendo 3DS. De Pokémon Developer Roundtable heeft enkele nieuwigheden uit de serie bekendgemaakt. In dit nieuwsberichtje zullen we onze focus leggen op de drie nieuwe aangekondigde Pokémon. De eerste nieuwe Pokémon is Talonflame, een vuur- en vlieg-type Pokémon en de evolutie van de eerder aangekondigde Fletchling. Dit snelle en krachtige wezen kan een snelheid van bijna 500 kilometer per uur wanneer het in een duikvlucht zit. Talonflame kan zijn vijanden aanvallen met krachtige schoppen vanuit de lucht waarna er een vurige vlam de tegenstander verhit. Talonflame zal tevens de aanval 'Brave Bird' tot zijn beschikking kennen, wat één van de meest krachtige vlieg-aanvallen is.

De tweede bekendgemaakte Pokémon is Clauncher, een water-type wezen dat een overgrote klauw gebruikt om niet alleen zijn prooi te verslinden, maar ook om grote watergolven te creëren. Deze aanval is zo intens dat het zelf een rots kan doen scheuren. Clauncher kan zijn klauw tevens gebruiken om de krachtige water-aanval 'Crabhammer' te voltooien. Deze aanval staat bekend vanwege de grote kans om een 'critical hit' te geven.

De laatste Pokémon die vannacht onthuld is, is Skrelp. Skrelp is een water- en vergif-type Pokémon welke op het eerste gezicht niets meer lijkt dan een rottend stukje zeewier. Echter, uiterlijk kan bedriegen. Zijn unieke uiterlijk gebruikt dit wezen in zijn voordeel, Skrelp doet alsof hij zeewier is, laat zijn prooi rustig zwemmen en vergiftigt zijn prooi op die manier. Zijn vergif-aanval Sludge Bomb, een aanval dat de vijand vergiftigt achter kan laten, is één van zijn favorieten.

Pokémon X en Pokémon Y verschijnen op 12 oktober 2013 in de Europese winkelketens voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)