[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-06-12 10:13:26

Miyamoto: "We hadden Zelda Wii U kunnen laten zien, maar we besloten het niet te doen"

Shigeru Miyamoto laat tegenover Game Informer weten dat de ontwikkeling van de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U gestaag verloopt. De grote E3-verrassing van Nintendo dit jaar was Retro Studios' Donkey Kong Country Tropical Freeze. De rest van de getoonde beelden betroffen games waarvan we al wisten dat ze hun opwachting zouden maken, zoals Super Mario 3D World, Mario Kart 8 en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Die laatstgenoemde game is echter niet de enige The Legend of Zelda-titel die op dit moment voor de Wii U in ontwikkeling is. Zo verscheen er in 2011 al een tech-demo van 'The Legend of Zelda Wii U' en lieten zowel Shigeru Miyamoto, General Manager bij Nintendo EAD, als Eiji Aonuma, producer van de The Legend of Zelda-reeks, meerdere keren weten dat die game in ontwikkeling is voor de Wii U. Een vertoning van de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U bleef ondanks de enkele jaren aan ontwikkeltijd uit tijdens de Nintendo Direct @ E3 2013, maar volgens Miyamoto heeft men er wel over nagedacht om de game te tonen (vertaald):

"We werken op dit moment ook aan een nieuwe Wii U Zelda game. De ontwikkeling daarvan verloopt vrij concreet. Sterker nog, we hebben er over nagedacht om de game deze E3 te tonen, maar we hebben besloten om toch nog wat langer te wachten voordat we het delen met iedereen."
Met de uitspraak dat de ontwikkeling van de nieuwe The Legend of Zelda Wii U 'vrij concreet' verloopt, ziet het er naar uit dat de game mogelijk 2014 nog zou kunnen halen, ook al heeft Nintendo daar verder nog geen uitspraken over gedaan.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)