[Media] Geschreven door Mink op 2013-06-12 20:02:18

Drie nieuwe Pokémon en nieuwe personages in scans en info van Pokémon X/Y

De vorige drie Pokémon zijn nog geen hele dag bekend, of CoroCoro onthuld de volgende drie Pokémon alweer. Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS komt met een nieuwe generatie aan Pokémon. Van deze generatie zijn de starters, enkele legendarische, een evolutie van Eevee en sinds vanochtend drie andere Pokémon bekendgemaakt. CoroCoro, een Japans magazine, weet echter enkele uren na de onthulling van Talonflame, Clauncher en Skrelp nog drie nieuwe Pokémon bekend te maken. CoroCoro weet tevens enkele personages te onthullen, zoals de eerste Gym Leader Viola. Viola is een insect Gym Leader en heeft haar Gym staan in Hakudan City. Een ander personage is Sana, deze zal je volgen in "het bos" en was eerder te bezichtigen in de eerste trailer. Het volgende bekendgemaakte personage is Pansy, deze zal alleen een opwachting maken in de anime. Vivillon was al eerder bevestigd, nu zijn de twee pre-evoluties daarvoor ook bekendgemaakt. Het gaat over Kofukimushi en Kofuurai. Beide Pokémon zullen het insect-type zijn en een zwakte hebben tegen het vuur-type.

De leeuwachtige Pokémon is Shishiko. Shishiko is een vuur- en normaal-type Pokémon. Deze leeuw zal een aanval hebben die Battle Cry heet, welke de aanval van de tegenstander een stuk lager zet. Shishiko is 0.6 meter groot en zal 13.5 kilo wegen.

Het bloemachtige wezen zal Furabebe heten en zal bekend staan als "de Eenzame Bloem Pokémon". Furabebe is de nieuw bevestigde Fairy-type en kent de aanval "Fairy Wind". Wat deze aanval precies inhoudt, is vooralsnog niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat Furabebe slecht één decimeter groot is en maar 0.1 kilo zal wegen.

Verder heeft CoroCoro algemene informatie gedeeld. Je zult starten in de stad Asame Town en daar zul je drie personages ontmoeten: Sana, Tieruno en Toroba. De speler zal net verhuisd zijn naar Asame Town en het personage van het andere geslacht zal bekendstaan als Callum(mannelijk) of Serena(vrouwelijk). In je voortuin zal tevens een Rhyhorn leven, waarom is niet bekend. Pokémon X en Pokémon Y verschijnen op 12 oktober 2013 in de Europese winkelketens voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)