[Nieuws] Geschreven door Quint op 2013-06-13 12:29:52

Retro Studios: "Wellicht doen we ooit weer Metroid, maar twee grote projecten tegelijk gaat niet"

Retro Studios laat nogmaals de stand van zaken weten wat betreft de keuze voor Donkey Kong Country Tropical Freeze in plaats van een nieuwe Metroid, maar praat ook over de toekomst van de Metroid-franchise. Retro Studios' grote project bleek deze E3 Donkey Kong Country Tropical Freeze te zijn, een vervolg op Donkey Kong Country Returns. Ondanks dat een aantal mensen hier heel blij mee zijn, is er ook een aantal flink teleurgesteld. Retro Studios was eerder verantwoordelijk voor een Metroid Prime-trilogie en daarmee hoopte veel mensen op Metroid Prime 4. Retro Studios' president Michael Kelbaugh legt nogmaals uit waarom men voor een nieuwe Donkey Kong Country-gekozen heeft en wat de stand van zaken is met betrekking tot een nieuwe Metroid (vertaald):

"We houden van Metroid. We houden van Metroid Prime en dat zullen we altijd doen. Het was een groot deel van onze studio, de cultuur van onze studio. Het grootste deel van ons team zit nog steeds bij Retro. Toen we klaar waren met Donkey Kong Country Returns hadden we nog steeds een hoop toffe ideeën. Dat in combinatie met wat de Wii U allemaal kan, wilden we daar echt mee doorgaan. Nogmaals, Retro Studios houdt van Metroid. Wellicht werken we er ooit weer aan, maar we genieten ook echt van het werken aan Donkey Kong. 

We werken daarbij zo goed als aan één project per keer. We doen één game per twee of drie jaar. In het eerste jaar daarvan hebben we wat extra bandbreedte, dus soms...We hielpen bijvoorbeeld bij Mario Kart 7. We hielpen Monster Games met de Nintendo 3DS-versie. Soms hebben we een beetje bandbreedte over en helpen we andere uitingen van Nintendo. We voelen ons goed bij het helpen van Nintendo als geheel, dus als we tijd hebben, doen we dat. Hebben we de bandbreedte om twee grote projecten tegelijk te doen? Ik denk het niet. Een groot project en een klein project tegelijkertijd: dat kunnen we."
Kensuke Tanabe, Executive Officer bij Nintendo en producer van onder meer de Metroid Prime-trilogie en Donkey Kong Country Returns, heeft nu al een bepaalde visie over de toekomst van Metroid (vertaald):
"Simpelweg gezegd denk ik niet alleen aan Samus, maar hoe we het gehele Samus-universum kunnen uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan Metroid Prime Hunter. Ik denk na over dingen hoe we dat groter kunnen maken, met al die verschillende bounty hunters erin."

Gekoppelde games

Metroid Prime: Hunters (Nintendo DS)

Metroid Prime Trilogy (Wii)

Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)