[Media] Geschreven door Mink op 2013-06-13 15:16:43

Nieuwe info, screenshots en off-screen beelden van Batman: Arkham Origins Blackgate

Op de beursvloer van de E3 zijn nieuwe off-screen beelden van Batman: Arkham Origins Blackgate gefilmd en er zijn nieuwe screenshots en informatie vrijgegeven. Batman: Arkham Origins Blackgate voor onder andere de Nintendo 3DS zal de eerste Batman: Arkham-game worden die op een handheld verschijnt en zal een eigen verhaal kennen. Dit verhaal speelt zich enkele jaren na Batman: Arkham Origins af. De game zal een 2.5-D ervaring bieden die te vergelijken is met Metroid. Vandaag is bekendgemaakt dat Batman: Arkham Origins Blackgate voor de Nintendo 3DS vrijwel identiek is aan de PlayStation Vita-versie. De enige verschillen tussen de twee is de lagere resolutie van de Nintendo 3DS en dat deze handheld meer informatie verschaft in het onderste scherm.

Het verhaal in Blackgate zal de epiloog zijn van zijn grotere broertje Batman: Arkham Origins, welke op de Wii U verschijnt. In de demo die vrijgegeven is op de E3 zul je racen op de daken tegen Catwoman. Als je deze race wint, krijg je toegang tot de Blackgate Prison, dit is de "thuisbasis" van het spel. Blackgate Prison is een plek voor boosaardige en gekke criminelen. Je kunt met je eerste spullen slechts een deel van het gebouw bekijken, wanneer je verder vordert in het spel, zul je verder komen in Blackgate. Het spel maakt geen gebruik van experience points, maar maakt gebruik van de hoeveelheid gadgets. De grote bazen in Batman: Arkham Origins Blackgate kunnen op iedere volgorde gehaald worden. De keuze is aan de speler welke grote baas hij/zij als eerste wil verslaan. In welke volgorde je grote bazen verslaat en gevechten wel/niet aangaat, zullen het einde van het spel beïnvloeden. Het spel is tevens geheel 3D maar kent een 2D side-scrolling gameplay. Zo moet je de verre achtergrond in de gaten houden omdat je er wellicht naartoe moet.

Batman: Arkham Origins Blackgate moet vanaf 25 oktober 2013 in de Europese winkelketens liggen voor zowel de Nintendo 3DS als de PlayStation Vita.

Gekoppelde games

Batman: Arkham Origins Blackgate (Nintendo 3DS)