[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-06-13 22:20:00

DLC, officiële naam, mogelijk geen gelijke release en meer info over Super Smash Bros.

Er is nieuwe informatie vrijgegeven over Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Super Smash Bros. Wii U en Super Smash Bros. 3DS moeten de befaamde serie naar Nintendo's nieuwste systemen brengen. De twee games krijgen dezelfde characters, maar zullen qua levels verschillen. Zo kent de Nintendo 3DS-versie meer levels die gebaseerd zijn op handheld-games, terwijl in de Wii U-versie levels die draaien om console-games voorrang krijgen. Dit zijn echter niet de enige verschillen tussen de twee versies, maar verdere details ontbreken voor nu. Wat wel bekend is geworden, is dat beide versies mogelijk niet tegelijkertijd in de winkels liggen. Masahiro Sakurai wilde niet zeggen welke versie verder in ontwikkeling is, maar wilde wel laten weten dat er een kans is dat de verschillende versies op andere data zullen verschijnen. De Nintendo 3DS-versie kent bijvoorbeeld voor nu nog moeite met het gebruik van meer dan één personage tegelijkertijd, zoals dat bij de de Ice Climbers het geval is. Sakurai bevestigde daarmee gelijk de terugkeer van deze characters. Hij liet ook weten dat men het aantal personages mogelijk wat moet terugschroeven wegens technische tekortkomingen op de Nintendo 3DS. Volgens Sakurai doen hij en zijn team er echter alles aan om zoveel mogelijk characters in de game te stoppen. Verder heeft Sakurai in een interview tegen Kotaku laten weten dat het uitglijden niet in de nieuwe Super Smash Bros. zal zitten. Super Smash Bros. Brawl introduceerde het struikelen, maar veel fans vonden dit geen leuke toevoeging. Vooral omdat het struikelen redelijk random werd toegepast en er hierdoor een grotere geluksfactor in het spel kwam.

Sakurai heeft tevens met IGN gesproken. In dit gesprek heeft hij het gehad over DLC en de officiële namen van beide games. De namen van beide spellen zullen Super Smash Bros. Wii U en Super Smash Bros. 3DS zijn, zoals ook hun werknamen waren. Verder heeft Sakurai het volgende gezegd over DLC (vertaald):
"Nu hebben we geen plannen voor DLC, op dit moment zie ik het als mijn taak en verantwoordelijkheid om de Wii U- en de Nintendo 3DS-versie zo goed mogelijk te maken. Wanneer de game helemaal klaar is, kunnen we gaan denken over DLC, maar voor nu zijn we er nog helemaal niet mee bezig."
Super Smash Bros. Wii U en Super Smash Bros. 3DS verschijnen in 2014.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)