[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-06-14 12:42:00

Geen nieuwe dungeons voor The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Ondanks dat The Legend of Zelda: The Wind Waker nooit helemaal afgemaakt is, krijgt de remake geen extra dungeons. Een mythe die al jaren speelt, is eindelijk door Zelda-producer Eiji Aonuma opgeheven. In 2002 ging het verhaal dat Nintendo zoveel haast maakte met het afronden van The Legend of Zelda: The Wind Waker dat een aantal dungeons uit de game geschrapt was. Eiji Aonuma geeft nu in een interview met Eurogamer toe dat er inderdaad meer dungeons in de planning zaten voor The Legend of Zelda: The Wind Waker, maar dat deze al gebruikt zijn Zelda-games die na The Legend of Zelda: The Wind Waker zijn uitgebracht, zoals The Legend of Zelda: Twilight Princess en The Legend of Zelda: Skyward Sword (vertaald):

"Om eerlijk te zijn hebben we de geschrapte dungeons gebruikt in andere spellen dus we kunnen ze niet in deze versie stoppen."

Aonuma heeft veel vragen gehad over extra content, maar hij wil niet te veel afwijken van de originele game. Volgens hem is het belangrijker dat de game een goede flow kent (vertaald):
"Ik heb veel vragen gekregen over extra content die niet verwerkt was in de Nintendo GameCube-versie van het spel. Ons doel is echter om vast te houden aan het originele verhaal. Als we dungeons toevoegen dan heeft dat invloed op andere onderdelen van de game en we willen niet teveel afwijken van het origineel. Als je het gevoel hebt dat er te weinig dungeons waren in de Nintendo GameCube-versie dan komt dat volgens mij door het tempo. De flow werd verstoord, omdat je er veel langer over deed om bij sommige dungeons te komen. Er was vaak een lange wachttijd en als je arriveerde bij een dungeon dan was de ervaring niet zo groots als je verwacht had, omdat je er zo lang op moest wachten. We zijn de game aan het tunen om dit te voorkomen. Het tempo zal dit keer beter passen bij de hele ervaring. We moeten de gaten zogezegd dichten zodat de ervaring en het verhaal beter verbonden zijn."
Of het Eiji Aonuma gelukt is om The Legend of Zelda: The Wind Waker HD beter te tunen dan het origineel ontdekken we als de game in oktober verschijnt.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)