[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-06-15 16:18:19

Eiji Aonuma praat over het mogelijke "Skyrim-gevoel" in de nieuwe The Legend of Zelda

Eiji Aonuma heeft zojuist in een interview aangegeven dat de toekomstige The Legend of Zelda-game voor de Wii U mogelijk elementen uit Skyrim zal gaan bevatten. Eiji Aonuma, de producent van The Legend of Zelda-serie, heeft zojuist in een interview met Eurogamer aangegeven dat de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U mogelijk op andere games gebaseerd zou kunnen zijn. Op de vraag op welke spellen de toekomstige The Legend of Zelda-games gebaseerd zouden kunnen zijn wist Aonuma te vermelden dat hij erg van Skyrim houdt en dat The Legend of Zelda voor de Wii U enkele elementen uit Skyrim zal kunnen bevatten (vertaald):

"Skyrim! Natuurlijk speel ik ook andere games en ik ben nieuwsgierig naar wat Zelda-fans denken over de Skyrim-ervaring. Misschien zijn er sommige Zelda-fans die iets soortgelijks zoeken in een Zelda-game, maar ik kijk niet naar de technologie dat deze games mogelijk maakt. Ik kijk niet naar wat er gebeurt in het spel, maar wat voor gevoel het me gaf, welke dingen indruk op mij hebben gemaakt en hoe ik diezelfde emoties naar de spelers kan brengen die mijn spellen spelen. Mijn intentie is niet om Skyrim te kopiëren, maar de dingen die bij je blijven als een speler. 

Het is niet wat je ziet, maar hoe het spel je laat voelen, dat laat je dichter bij de ervaring staan. Het is meer het gevoel en de expressie in het spel en ik neem dat in overweging wanneer ik werk aan mijn eigen projecten. Het is als het verschil tussen iemand die een foto neemt en kijkt naar die foto terwijl hij een schilderij aan het maken is en iemand die iets ziet, het in zijn hoofd houdt en probeert om het te opnieuw creëren."
The Legend of Zelda voor de Wii U is momenteel in ontwikkeling door Nintendo. Wanneer de game in de Europese winkelrekken komt te liggen is nog niet bekend.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)