[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-06-17 23:49:23

Miyamoto beschouwt Pikmin 3 wellicht als zijn beste game

In een interview met Kotaku spreekt Miyamoto enthousiast over zijn nieuwste creatie. Shigeru Miyamoto is als manager van Nintendo's softwaredivisie minder direct betrokken bij de dagelijkse gameontwikkeling, maar ondanks zijn rol vindt hij tijd om zich persoonlijk bezig te houden met het design van een aantal Nintendo-games. Pikmin 3 is volgens Miyamoto misschien wel zijn beste game ooit en dat is een gedurfde uitspraak van de man die zijn naam heeft staan onder grote Nintendo titels, zoals Donkey Kong, The Legend of Zelda, Super Mario Bros. 3 en The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Wat hem betreft is Pikmin 3 een echte uitblinker, omdat het de speler veel vrijheid geeft (vertaald):
"Games zijn natuurlijk zo gemaakt dat ze gespeeld worden, zoals de designer het bedacht heeft. Bij een echt goed spel - en hier denk ik dat Pikmin 3 in uitblinkt - geeft het spel je genoeg vrijheid om je eigen speelwijze te creƫren en het spel te spelen op een manier die de ontwikkelaars niet bedacht hadden. Ik denk dat Pikmin 3 zo'n game is. Er zijn zoveel strategische opties en veel manieren om de items te verzamelen. De lay-out van de levels is natuurlijk door de designers vooraf vastgesteld, maar je bent zelf vrij om een methode en strategie uit te kiezen. Ik denk dat mensen goed gaan nadenken en op een eigen creatieve manier deze levels gaan trotseren. 

Op een bepaalde manier heb ik medelijden met de mensen die Pikmin 1 gespeeld hebben. Ik heb het gevoel dat ik met Pikmin 3 eindelijk alles heb kunnen toevoegen dat ik in Pikmin 1 wilde stoppen. Vaak als je praat over films dan zegt men dat het eerste deel het beste was, maar ik heb het gevoel dat Pikmin 3 de ultieme versie van Pikmin 1 geworden is."
Of Miyamoto's analyse klopt weten we op 26 juli, want dan verschijnt Pikmin 3 in Europa in de winkels.

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)