[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-06-18 14:48:52

Sakurai: "Smash Bros.-personages kiezen levert stress op waarvan ik bijna dood ga"

Sakurai heeft gepraat over hoe moeilijk het is om te kiezen welke personages wel of niet in de nieuwe Super Smash Bros. komen. Super Smash Bros. 3DS en Super Smash Bros. Wii U zijn aangekondigd op de E3 van 2011. In de Nintendo Direct E3-presentatie van 2013 werden de eerste details uit de doeken gedaan en werden tevens de eerste beelden getoond. Super Smash Bros. 3DS en Super Smash Bros. Wii U zullen op een bepaalde manier een connectie kennen met elkaar. Verder is er bekendgemaakt dat de versies verschillende maps en items zullen krijgen. De eerste drie nieuwe personages zijn tevens bekendgemaakt: Mega Man, Animal Crossing Villager en de Wii Fit Trainer.

Vandaag heeft Sakurai gesproken over het kiezen van personages voor de nieuwe Super Smash Bros.-games. Volgens Sakurai is het een lastig proces waarbij het stressgehalte zeer hoog is. In het interview vertelde hij (vertaald):
"De hoeveelheid stress die ik voel, is bijna op de grens van de dood. Het is niet een zaak van alleen mijn mening, maar we moeten ook denken aan de balans, de animatie, de graphics en het geluid om een personage goed te maken in dit universum. Daar moet ik allemaal rekening mee houden wanneer ik deze beslissingen maak.

(...)

Of het nu een klein personage is, of een personage dat door de meeste mensen wordt gespeeld: als we een character verwijderen van de game, worden mensen die dat personage leuk vonden gekwetst. Dat zijn tevens aspecten die we in het oog houden. Ik ga er serieus over nadenken en ik weet dat ik wellicht mensen moet gaan kwetsen wanneer ik dat soort beslissingen maak."

Sakurai sprak ook over het proces dat moest worden doorgelopen voor het verkrijgen van Mega Man. Hij vertelde (vertaald):
"We benaderden Capcom met het idee van Mega Man in de nieuwe Super Smash Bros.-games en ze waren zeer open voor dit idee. Het proces van goedkeuring, in termen van hoe we Mega Man zouden presenteren, ging eigenlijk heel erg goed en zeer snel."
Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS zal in 2014 in de winkelketens liggen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)