[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-06-21 00:33:29

Sakurai legt uit hoe Pokémon worden geselecteerd voor Super Smash Bros.

Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, heeft in een interview met NowGamer uitgelegd hoe de Pokémon worden geselecteerd voor Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS. Super Smash Bros. voor de Wii U en Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS moeten de befaamde serie naar Nintendo's nieuwste systemen brengen. De twee games krijgen dezelfde personages, maar zullen qua levels verschillen. Zo kent de Nintendo 3DS-versie meer levels die gebaseerd zijn op handheld-games, terwijl in de Wii U-versie levels die draaien om console-games voorrang krijgen. Dit zijn echter niet de enige verschillen tussen de twee versies, maar verdere details ontbreken voor nu. Personages kiezen voor Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS is volgens Masahiro Sakurai, de director van de game, erg moeilijk. Zo zou het hem erg veel stress opleveren en heeft hij geen tijd om alle oude personages van eerdere Super Smash Bros.-games over te zetten. Sakurai wil echter wel uitleggen hoe de Pokémon worden gekozen voor het nieuwste deel in de populaire vechtserie.

Masahiro Sakurai heeft in een interview met games-website NowGamer uitgelegd dat het team kijkt naar kleine dingen voor de selectie van Pokémon in Super Smash Bros. voor de Wii U en Super Smash Bros. voor de Nintendo 3DS. Hierbij valt volgens Sakurai te denken aan wat de populaire Pokémon zijn, welke Pokémon een rol spelen in films en hoe uniek Pokémon zijn (vertaald):
"Nou, als eerste praten wij met The Pokémon Company. Wat is de populaire Pokémon? Welke Pokémon zijn op dit moment in films te zien? We doen echt heel erg veel onderzoek op dat gebied. Pokémon X en Y komen bijvoorbeeld binnenkort uit en natuurlijk hebben we daarbij nog geen marktonderzoek kunnen doen, aangezien die games nog niet uit zijn. We kijken al wel de geanimeerde televisie-serie van Pokémon, Pokémon-films en alles wat ermee te maken heeft steeds maar weer opnieuw, zodat we kunnen ontdekken welke Pokémon centraal staan in de wereld van Pokémon. Maar het is niet alleen dat. Als we teruggaan naar waar we zojuist over aan het praten waren, wat is er uniek aan? Hoe passen ze in de rest van het Nintendo-universum? Wat hebben ze? Het is een combinatie van die dingen."
Super Smash Bros. voor de Wii U en de Nintendo 3DS zal in 2014 in de Europese winkelketens liggen.

Gekoppelde games

Super Smash Bros. for Wii U (Wii U)

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS (Nintendo 3DS)