[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-06-24 18:16:28

Nintendo: "Bayonetta 2 zal hardcore gamers naar de Wii U trekken"

In een interview met IGN heeft Nintendo zich uitgelaten over de reden van de exclusiviteit van Bayonetta 2 voor de Wii U. Nintendo kondigde tijdens de Nintendo Direct van 13 september 2012 Bayonetta 2 aan voor de Wii U. De game is een Wii U-exclusive en kent als uitgever Nintendo. De ontwikkelaar is Platinum Games, die ook aan The Wonderful 101 werkt. Het origineel, Bayonetta, verscheen in 2010 voor de Xbox 360 en de PS3. De game is een third party action-game die qua gameplay veel doet denken aan Devil May Cry en Ninja Gaiden: je hakt en slaat er op los terwijl je je af en toe waagt aan wat platform-stunten. Nintendo’s Corey Olcsvary, ontwikkelaar bij Nintendo Treehouse, heeft in een interview met IGN aangegeven erg enthousiast te zijn over de exclusiviteit van Bayonetta 2 op de Wii U. Op de vraag waarom Nintendo graag een exclusieve Wii U-versie van de game wilde hebben, wist Corey Olcsvary te melden dat een Wii U-versie van het spel een manier is om de hardcore fans aan te trekken naar Nintendo's nieuwste console (vertaald):

"Eén van de redenen waarvan we erg opgewonden worden om dit spel exclusief op de Wii U te hebben, is dat we ervaringen voor spelers van alle doelgroepen willen bieden. We hebben spellen zoals Mario Kart 8, die geweldig is voor iedereen. Bayonetta 2 is natuurlijk niet voor iedereen, het is onze eerste Wii U-game voor volwassenen."
Op de vraag of het belangrijk is om te zorgen voor de hardcore fans wist Corey Olcsvary het volgende te melden (vertaald):
"Absoluut. De hardcore fans die erg hebben genoten van de originele Bayonetta zullen er achter komen dat exact dezelfde actie terugkeert in Bayonetta 2. 
Bayonetta 2 zal in 2014 verschijnen, exclusief voor de Wii U.

Gekoppelde games

Bayonetta 2 (Wii U)