[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-06-29 11:55:09

Iwata: "Meer onaangekondigde Wii U-titels zullen in 2014 een release kennen"

Iwata heeft uitspraken gedaan over onaangekondigde Wii U-titels. Iwata heeft vandaag nieuwe uitspraken gedaan over onaangekondigde Wii U-titels voor in 2014. Volgens de president van Nintendo zijn er meerdere titels in ontwikkeling en zal het jaar 2014 geen gebrek aan games hebben voor de Wii U. Ook vertelt de man over waarom deze titels niet zijn aangekondigd tijdens de afgelopen E3. Via Twitter werd er verklaard (vertaald):

"Nieuwe consoles hebben altijd betere graphics geproduceerd, maar het werk eraan hoeft de consument niet te bevredigen. Er zijn meer onaangekondigde Wii U-titels die eraan komen in 2014. We hadden teveel informatie om vrij te geven bij de afgelopen E3. We hadden onze focus liggen bij het wegnemen van de angst van Wii U-eigenaren. We willen geen lang gat hebben tussen een aankondiging en de release van een nieuw type game, anders kunnen andere ontwikkelaars het idee kopiƫren.

(...)

Het is Nintendo's baan om nieuwe videogames te introduceren voor mensen die nog nooit gespeeld hebben en tegelijkertijd de fans enthousiast te houden. We zijn bezig met consumenten te verrassen op andere manieren dan alleen mooie graphics."

Later praatte Iwata over Pikmin 3. Hij vertelde hierover dat Nintendo niet perse nieuwe personages nodig heeft om nieuwe ervaringen te bieden. De president van Nintendo wist te melden (vertaald):
"We hebben al onze inspanningen in Pikmin 3 gestopt. Zowel beginners als fans zullen dit samen kunnen spelen. De game-industrie is te vergelijken met hoe manga eerst was en anime nu is. Nintendo is beschuldigd van alleen maar dezelfde series te tonen op de E3, maar dat is omdat dezelfde personages erin voorkomen, wat een kracht is. Je hoeft geen nieuwe personages te maken om een nieuwe manier van spelen te presenteren."

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)