[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-02 17:27:05

Hideki Konno over Wii U GamePad-mogelijkheden en meer Mario Kart 8-details

Recentelijk heeft GameKult een interview gehouden met hoofdontwikkelaar Hideki Konno van Mario Kart 8 voor de Wii U. Gisteren meldde Nintendo of Spain dat Mario Kart 8 in april 2014 in de Europese winkelketens zou liggen. Vandaag hebben we ontwikkelaar Hideki Konno die praat over de Wii U GamePad-mogelijkheden, over een mogelijk F-Zero-spel en over de ontwikkelingstijd. In het interview kwam het volgende langs (vertaald):

"De ontwikkeling van Mario Kart 8 begon meer dan één jaar geleden. Geen enkele andere studio werkt mee aan dit spel, het is 100% EAD Kyoto. Onze prioriteit ligt vooral bij Off-TV Play op dit moment. We hebben andere ideeën voor de Wii U GamePad, maar meer kan ik hier nu niet over zeggen.

Het is altijd zo geweest dat er één Mario Kart-spel per console is uitgekomen. Dus we wilden eerst een Mario Kart-game maken om mensen enthousiast te krijgen over de Wii U. Ik hoop dat er ook een F-Zero-spel aan zit te komen."

"De banen in Mario Kart 8 zijn versmald in vergelijking met Mario Kart Wii en weerspiegelt meer de grootte van de weg. In Mario Kart 7 kon je een eigen wagen creëren, dit systeem zit ook in Mario Kart 8 alleen dan heb je meer keuzes. 

Voor Mario Kart Wii, Mario Kart 7 en Mario Kart 8 hebben we besloten om geen vorm van Double Dash erin te verwerken. Ook niet met de Wii U GamePad. Maar, dit is een vraag die we vaak hebben gehoord, dus misschien kunnen we deze wens wel vervullen."
Mario Kart 8 voor de Wii U zal in de lente van 2014 beschikbaar zijn.

Gekoppelde games

Mario Kart 8 (Wii U)