[Nieuws] Geschreven door Benjamin op 2013-07-07 15:35:19

Miyamoto: "Mogelijkheid dat we onderzoeken wat we met Galaxy-serie kunnen doen"

Shigeru Miyamoto spreekt over Super Mario 3D World en de Super Mario Galaxy-reeks. Op de afgelopen E3 kondigde Nintendo Super Mario 3D World aan, de nieuwe 3D Mario-game die zal verschijnen op de Wii U. Veel fans hoopten op een nieuwe Mario-game die qua grootte en openheid leek op de Super Mario Galaxy-games, maar in plaats daarvan heeft Nintendo voor de meer gesloten speelervaring van Super Mario 3D World gekozen, wat voort kwam uit Super Mario 3D Land voor de Nintendo 3DS. Wij speelden al de eerste demo waar je hier meer over kunt lezen. In een interview met GameInformer geeft Miyamoto aan hoe ze tot de keuze gekomen zijn om Super Mario 3D World te ontwikkelen. Hij zei daarover het volgende (vertaald):

"Super Mario 3D Land heeft het goed gedaan, vandaar dat we besloten hebben om dat aspect naar de Wii U te brengen. Wat we in feite doen is dat we kijken wat de makkelijkste manier voor mensen is om Mario-games te spelen. We hebben natuurlijk de New Super Mario Bros.-serie, dat zijn de nieuwe sidescrolling-games. Die zijn voornamelijk erg makkelijk te spelen voor mensen die beginnende spelers zijn. Je hebt daarin de multiplayer met vier spelers, maar we hebben ook games zoals de Super Mario Galaxy-reeks.

Wat we proberen te doen met Super Mario 3D Land, was een Mario-game creƫren die zich afspeelt in een 3D-wereld en aanvoelt als een game die tussen de openheid van de Super Mario Galaxy-games en de sidescrolling van de New Super Mario Bros.-games ligt. Het doel was dat een verscheidenheid aan mensen die game konden spelen. We hadden het idee dat we dat met Super Mario 3D Land bereikt hadden. We wilden deze 3D Mario-game die een breed publiek aanspreekt overbrengen naar de Wii U op een manier dat meer mensen het kunnen ervaren. Daar hebben we voor gekozen bij Super Mario 3D World. Maar we hebben natuurlijk de Super Mario Galaxy-serie en er is een mogelijkheid dat we in de toekomst naar die serie kijken en onderzoeken wat we daar verder nog mee kunnen doen. Het was voor ons nu belangrijk om te zoeken naar een 3D Mario-omgeving waar het breedste publiek van kan genieten."
Miyamoto sprak ook nog over de multiplayer ervaring en het eventueel maken van een complete singleplayer Mario-game (vertaald):
"Voor de Super Mario Bros.-serie hadden we Mario Bros. Dat was ook een multiplayer-game voor twee spelers. Zelfs toentertijd wilden we iets van multiplayer in de games stoppen. Toen het New Super Mario Bros.-team de vier speler multiplayer aan de Wii-game toevoegde, bleek al snel dat het team dat erg leuk vond en ze zeiden meteen dat ze datzelfde wilden bereiken in een 3D Mario-omgeving. Ze hadden erg veel plezier om dat te onderzoeken. Maar met de singleplayer Mario-ervaring zijn er ook nog een hele hoop mogelijkheden die we kunnen onderzoeken, dus ik denk dat we waarschijnlijk op den duur daar naartoe terugkeren."
Super Mario 3D World ligt vanaf december 2013 in de Europese schappen voor de Wii U.

Gekoppelde games

Super Mario Galaxy (Wii)

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Super Mario 3D World (Wii U)