[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-08 20:29:57

Trine 2-ontwikkelaars over Wii U, ondersteuning Nintendo en Wii U-spellen

Frozenbyte, de ontwikkelaars van Trine 2, hebben interesse om meer games naar de Wii U te brengen. Eén van de launchtitels van de Wii U was de downloadbare game Trine 2: Director's Cut. De game is ontwikkeld door Frozenbyte en deze hebben vandaag in een interview veel gedeeld over Nintendo en de Wii U. In een interview wisten ze het volgende te melden over de Trine-serie (vertaald):

"Trine 2: Director's Cut is één van de mooiste games voor de Wii U. Ik heb opgemerkt dat het er scherper uitziet dan op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Hoe was het om met de Wii U te werken? Is het krachtiger dan het publiek schijnt te denken?

Julius: We hebben er echt van genoten om met de Wii U te werken. Het was gemakkelijk om het spel te porten met onze engine en de Wii U zorgde ervoor dat alles er nog beter uitzag. De Wii U is een zeer moderne console met een heleboel RAM wat ons veel heeft geholpen tijdens de ontwikkeling. De hardware is veel beter dan de Wii en de Wii U is echt krachtig. Het is duidelijk sterker dan de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Zullen we de drie helden wederom zien in de nabije toekomst voor een nieuw verhaal in Trine 3?

Julius: Wij zijn echt gaan houden van de serie en we willen absoluut een vervolg zien met de drie helden!"

Frozenbyte is tevens bezig met een nieuwe titel. Hieronder praat Frozenbyte over deze titel en over de samenwerking met Nintendo. Ze wisten te melden (vertaald):
"Nu werken jullie aan een nieuw project, 'Splot'. Kunnen jullie meer vertellen over deze nieuwe titel?

Julius: Splot is een cartoony platform-spel met een nadruk op simplistische controllers. In Splot ben je een alien met de naam Splot. Je bent gecrashed op een onbekende planeet. De speler zal Splot moeten begeleiden door de levels heen, dit doet men door over afgronden te springen en obstakels te ontwijken. Splot zal zijn verloren broeders moeten redden. Het spel zal later verschijnen voor op mobieltjes en de computers.

Hoe was je relatie met Nintendo? Zou je in de nabije toekomst wederom met ze willen werken (zoals een titel als Splot)?

Julius:Werken met Nintendo is geweldig. Ze ondersteunen ons geweldig (en we horen hetzelfde bij andere ontwikkelaars) en de communicatie met hen is zeer gemakkelijk. We waarderen dit zeer.

We willen zeer graag onze toekomstige titels naar de Wii U brengen. De situatie met Splot is complex aangezien de technologie niet hetzelfde is als bij Trine 2: Director's Cut. Dus er zou veel werk zitten om Splot op een technologisch hoogstandje zoals de Wii U te laten draaien. We zijn nu druk bezig om Splot uit te krijgen op de aangekondigde platforms, we zullen later pas beslissen over andere consoles. Een Wii U-versie is iets wat we wel aan het overwegen zijn."
Of de nieuwe titel van Frozenbyte op de Wii U zal verschijnen, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Gekoppelde games

Trine 2: Director's Cut (Wii U eShop)