[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-12 11:12:42

Het verhaal en het gevechtssysteem in nieuwe informatie van Pikmin 3

IGN heeft nieuwe informatie vrijgegeven over de Wii U-titel Pikmin 3, tevens is er een nieuwe video online verschenen. Pikmin 3 is het nieuwste deel in Nintendo's befaamde strategie-serie. De serie zal voor het eerst in HD te bewonderen zijn dankzij de kracht van de Wii U. Ook in dit deel maak je als speler gebruik van de kleine Pikmin om grote klussen te klaren. Naast scherpere beelden zal de game nog veel meer nieuws bieden, zoals nieuwe Pikmin en nieuwe speelbare personages.

De planeet Koppai heeft nieuwe bronnen nodig in Pikmin 3, hierdoor kan de planeet nieuwe grondstoffen verbouwen op de planeet PNF-404. Dit Wii U-spel zal je alle ontdekkingsreizigers en verschillende types Pikmin apart laten ontmoeten. Hierna word je geleerd hoe je tussen je hoofdpersonages moet switchen, multi-tasken, de overworld map op de Wii U GamePad te gebruiken en herkenningspunten voor de kapiteins achter te laten. Het spel zal je niet in het donker laten staan: er zijn Explorer's Notes te vinden welke tips en hints bevatten. Een nieuwe vaardigheid in dit Wii U-spel is de mogelijkheid om vijanden te markeren met de Wii Remote en vervolgens op 'Z' te drukken om een locked-on camera te creëren. Vervolgens hoef je slechts je Nunchuck te schudden om je volledige Pikmin-leger op je vijand af te sturen.

Het verhaal in Pikmin 3 zal bepaalde personages opofferen voor het grotere doel. De Koppai hebben je hulp nodig. Dingen zoals fruitsapjes zal de speler moeten stelen om de planeet te helpen maar ook de drie kapiteins te voorzien van dezelfde sapjes. In dit nieuwe Pikmin-spel zul je meer vrijheid kennen dan voorheen, je kunt alles doen en laten zolang je maar blijft leven. Iedere dag zal je team een stukje van je fruitsap moeten drinken om te blijven leven. Wanneer je geen fruitsap meer hebt, verlies je. Wanneer je fruitsap bijna op is, kun je één volledige dag besteden aan fruit te zoeken en hiervan sap te maken zodat je niet afgaat. Op het einde van een dag verschijnt er een lijngrafiek welke je totale Pikmin zal tellen. Wanneer je terug in de tijd wilt om een oude dag na te spelen, dan is dat mogelijk. Je zult dan wel vanaf dat punt verder moeten. Stel je bent op dag 10 en je gaat terug naar dag 5 dan zul je de dagen 6, 7, 8 en 9 opnieuw moeten spelen. Verder zul je de mogelijkheid kennen om foto's te maken met de Wii U GamePad en deze kun je delen in MiiVerse. Pikmin 3 verschijnt op 26 juli 2013 in Europa voor de Wii U.

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)