[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-13 15:41:14

Miyamoto over trage start Wii U, vertraging van spellen en nieuwe spellen

Miyamoto heeft in een interview gesproken over de trage start van de Wii U, over de vertraging van sommige spellen en over hoe nieuwe spellen alles kunnen omdraaien. Shigeru Miyamoto heeft in een interview over verschillende aspecten van de Wii U gesproken. Hij begon met te praten over de trage start van de console. Hij wist te vertellen (vertaald):

"Ja, de zaken gaan niet zo gemakkelijk voor Nintendo. De Wii U heeft tot op heden niet al te best verkocht (lacht). De Wii U heeft ook features zoals een webbrowser, twee schermen en het is zeer handig om YouTube te gebruiken, helaas gebruikt bijna niemand het op die manier. Dat helpt het systeem ook niet met verkopen."

Later wist Miyamoto het een en ander te melden over de vertragingen van spellen. Zo zei hij in het interview (vertaald):
"Oorspronkelijk waren Pikmin 3 en Wii Fit U bedoelt om een release te kennen tussen januari en maart. Vorig jaar was het niet mijn bedoeling om ze nu pas af te hebben, maar ik heb veel problemen gehad met HD-ontwikkeling. Nu dat ik geleerd heb om dit goed te gebruiken, zal het sneller gaan in de toekomst.

De ontwikkeling van de Wii U hardware was uitgesteld. Door het uitstellen van alles wat met ontwikkeling te maken had van de Wii U, werd het produceren van games ook uitgesteld. Wanneer je een spel produceert hoort het proces niet zo erg onder invloed te staan van de hardware, maar deze problemen hebben de vooruitgang veel beïnvloed."

Als laatste wist Miyamoto nog te spreken over de nieuwe spellen die binnenkort gaan verschijnen voor de Wii U. Hij zei er het volgende over (vertaald):
"Na Pikmin 3 krijgen we in Japan nog LEGO City Undercover en The Wonderful 101. We hebben ook nog Super Mario 3D World, Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Mario Kart 8 in de toekomst. Dus koop een Wii U snel! Ik zit te wachten om de verkoopaantallen deze zomer te zien stijgen.

Gekoppelde games

Super Mario 3D World (Wii U)