[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-15 14:10:37

Aonuma: "Ik ben de The Legend of Zelda-formule beu, veranderingen voor Zelda Wii U"

Aonuma, de producer van Zelda, heeft uitspraken gedaan over de The Legend of Zelda-formule en dat ze deze proberen te veranderen. Zelda producer Eiji Aonuma heeft vandaag uitspraken gedaan over de formule achter The Legend of Zelda. Deze formule is volgens Aonuma te oud geworden en hij wordt er samen met het team moe van. In een interview wist Aonuma te melden (vertaald):

"Het is niet zo dat iemand me verteld dat ik de formule moet veranderen. Ik wil het veranderen. Ik ben er een beetje moe van geworden. Wanneer ik ergens moe van word, dan ben ik er zeker van dat andere mensen er ook moe van worden. Er is een bepaald aspect aan 'Zelda' dat we hetzelfde zullen houden. We zijn nog steeds dingen aan het testen, onze opties aan het bekijken. We hebben nog niets besloten op dit moment. We kijken wat we kunnen doen.

Wat ik heel graag wil doen, niet specifiek met Link maar met de The Legend of Zelda-serie, is iets maken wat niemand anders kan doen. Iets dat zo typisch een Zelda-gevoel geeft dat het alleen gedaan kan worden in een Zelda-spel. Er zijn momenten dat ik vastloop en ik geen nieuwe ideeën kan bedenken en dan denk ik dat ik beter kan opgeven en stoppen. Maar uiteindelijk komt er een nieuw idee en dan ben ik trots op mezelf. Het zorgt voor vernieuwing in het creatieve proces. Ik ga heel vaak door deze fases. Ik hoop dat de hoogtepunten blijven komen."

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)