[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-07-31 15:23:46

Miyamoto over het verlies van Pikmin, mogelijkheid tot DLC en Pikmin anime

Miyamoto heeft gesproken over het spelen van Pikmin 3, de mogelijkheid tot downloadbare content en de Pikmin anime. Pikmin 3 is het nieuwste deel in Nintendo's strategie-serie. De serie zal voor het eerst in HD te bewonderen zijn dankzij de kracht van de Wii U. Ook in dit deel maak je als speler gebruik van de kleine Pikmin om grote klussen te klaren. Naast scherpere beelden zal de game nog veel meer nieuws bieden, zoals nieuwe Pikmin en nieuwe speelbare personages. Wij gaven dit spel een 9 in onze review. In een interview werd er aan Miyamoto gevraagd wat hij deed aan de stervende Pikmin die achterblijven wanneer de dag is afgelopen. Miyamoto reageerde hierop met (vertaald):

"Ik zou het geweldig vinden om ze allemaal te redden, maar het is onmogelijk met mijn vaardigheden. Dus heb ik ze opgegeven. Er zijn enkele collega's welke het wel gelukt zijn. Persoonlijk vind ik het uitdagen van mezelf en mijn eigen score verbeteren in de Mission Mode het leukst."

In hetzelfde interview ging het later ook over de mogelijkheid van downloadbare content. Hier had Miyamoto eerder over gesproken. Ditmaal antwoordde Shigeru met (vertaald):
"Er is nog niets besloten, maar Pikmin 3 is gemaakt zodat spelers levels opnieuw gaan spelen en zichzelf gaan uitdagen. Een element dat de game steeds meer plezier meegeeft. Als spelers graag downloadbare content willen, we zouden de mogelijkheden gelijk gaan overwegen."

Shigeru Miyamoto wist in een ander interview te praten over een mogelijke Pikmin anime. Hier was Miyamoto volgens eigen zeggen meer mee bezig dan met de game. Hij verklaarde (vertaald):
"Ik ben op dit moment bezig om allerlei elementen samen te voegen welke niet alleen in een spel kunnen worden verwerkt. Deze elementen zijn de beginselen van de Pikmin anime. De waarheid is van de afgelopen twee jaar, dat ik meer tijd heb ingezet voor de mogelijke Pikmin anime dan Pikmin 3 voor de Wii U (lacht). We willen dat mensen een hechtere bond maken met de Pikmin. In feite, op de E3 van vorig jaar waren er veel elementen aanwezig welke alleen uit de Pikmin anime komen in plaats van uit de Pikmin-games. Verder hebben we in een theaterzaal Pikmin-logo's laten zien en is er zelfs in 3D een Bulborb geweest die over het beeldscherm rende. Dit doen we allemaal in voorbereiding van de anime."
Pikmin 3 is sinds 26 juli in de Europese winkelschappen te vinden. Tevens kun je het spel downloaden in de Wii U eShop.

Gekoppelde games

Pikmin 3 (Wii U)