[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-08-05 11:18:00

Dual Destinies is niet het laatste Ace Attorney-deel als het aan de ontwikkelaars ligt

Volgens een van de ontwikkelaars zal de Ace Attorney-serie gewoon verdergaan na de 3DS-titel Dual Destinies. Ace Attorney is een serie die, zeker in Japan, alweer een wat langere tijd meegaat. Op de Nintendo DS mochten wij in 2006 voor het eerst proberen de mysterieuze rechtszaken op te lossen. Je speelt voornamelijk als advocaat Phoenix Wright en moet ervoor zorgen dat je bewijst dat je cliƫnt in deze zaak onschuldig is. Met Ace Attorney: Dual Destinies is de serie alweer bij het vijfde deel beland. In dit eerste deel voor de Nintendo 3DS eShop spelen de nieuwe functies van het apparaatje een grotere rol voor het verloop van de game. Zo kan je bijvoorbeeld middels het 3D-perspectief (gemakkelijker) naar bewijs zoeken. Hiervoor krijg je ook hulp van je nieuwe collega Athena en een innovatieve hartslagmeter die een grote rol gaat spelen tijdens rechtszaken. Producer van het spel, Motohide Eshido, meldde dat het echter niet hierbij stopt. De kans is groot dat de franchise gewoon verdergaat, al is het nog niet helemaal zeker in wat voor vorm. Wel verzekerde hij ons dat dit niet het laatste is wat we gaan zien van Phoenix Wright. Motohide Eshido, producer Ace Attorney: Dual Destinies, had het volgende te zeggen (vertaald):

"Ik kan je verzekeren dat als Dual Destinies eenmaal op de markt is en we zien wat mensen erover denken, we een goed idee hebben wat de volgende stap zal zijn. Persoonlijk hou ik van het Ace Attorney-universum en ik wil niet dat deze zou eindigen. Ik denk echter ook niet dat het hiermee gaat eindigen. De precieze vorm waar we mee verdergaan moet nog worden bekeken. Ik kan er nu niet te veel over vertellen, maar ik twijfel er niet over dat dit niet het einde wordt van Ace Attorney en Phoenix Wright."
Ace Attorney: Dual Destinies zal (waarschijnlijk) vanaf eind dit jaar in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS verschijnen.

Gekoppelde games

Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies (Nintendo 3DS eShop)