[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-08-09 16:05:44

Persbericht: "Mega Evoluties zorgen voor een revolutie in gevechten Pokémon X & Y"

In een persbericht over Pokémon X & Y voor de Nintendo 3DS is een hoop nieuwe informatie en uitleg te vinden over onder andere de nieuwe 'Mega Evolutions' Daarnaast kondigt Nintendo een nieuw evenement aan. Gisteren hadden we de aankondiging van deze nieuwe evoluties in Pokémon X & Y voor je. Vandaag onthult de Pokémon PR in een persbericht officieel een hoop details omtrent deze 'Mega Evoluties'. Het volgende werd onthuld (vertaald):

In wat omschreven kan worden als een evolutie voorbij alle evoluties, Mega Evolutie is een nieuwe, ontzagwekkende transformatie  die sommige Pokémon kunnen ondergaan tijdens gevechten in de langverwachte Nintendo 3DS-games Pokémon X- en Pokémon Y. Pokémon die een Mega Evolutie ondergaan tappen krachten uit hun verborgen 'reserves' die nooit tot bloei zijn gekomen tijdens hun normale evoluties. Hierdoor krijgen spelers die met deze Pokémon vechten een dominant voordeel in gevechten. Mega Evoluties zullen een revolutie brengen in de manier waarop gevechten worden gestreden en laten een transformatie zien die nooit eerder is gezien in de Pokémon-wereld. 

Pokémon zoals Mega-Lucario en Mega-Mewtwo kunnen de krachten van Mega Evolution benutten in gevechten. Hun uiterlijk verandert en de 'stats' krijgen ook een boost, waardoor spelers een groot voordeel hebben in gevechten. Sommige Pokémon die mega evolueren kunnen zelfs hun ability of type veranderen in gevecht. Alleen een select aantal kunnen, onder bepaalde omstandigheden, een Mega Evolutie ondergaan. Maar, anders dan een 'normale' evolutie, de Pokémon keren na een gevecht weer terug in hun eigen vorm. Het is dan ook alleen in effect tijdens een gevecht. Een cruciaal element om een Mega Evoltie te laten gebeuren is een bepaald type item genaamd de 'Mega Stone'. 'Mega Stones' zijn speciale stenen die bestaan voor alle Pokémon die in een mega vorm kunnen evolueren. De Lucario Mega Stone bijvoorbeeld, helpt Lucario hiermee.  De Mega Stones zijn verborgen door de gehele Kalos-regio en spelers moeten ze vinden om de ongelofelijke kracht van Mega Evolutie te ontgrendelen.
Daarnaast is onthuld dat een bepaald type Mega Stone niet verkrijgbaar is in Pokémon X en Pokémon Y. Dit is die van Torchic en zijn evoluties. De speciale 'Mega Evolution' van Blaziken is namelijk alleen via een event te krijgen. Via Nintendo Network kan voor spelers die er vroeg bij zijn een speciale Torchic worden gedownload die een Mega Stone vasthoudt. Deze is vanaf de launch van Pokémon X en Pokémon Y, 12 oktober, voor een korte tijd verkrijgbaar. Als een speciale toevoeging kent de Torchic ook zijn Dream World-ability: Speed Boost.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)