[Media] Geschreven door Michael op 2013-08-11 13:20:00

Interview met Mitsuhiro Shimano onthult nieuwe info en beelden Yakuza 1 & 2 HD

Famitsu is een interview aangegaan met producent Mitsuhiro Shimano waarbij nieuwe info onthuld is over Yakuza 1 & 2 HD. Nieuwe screenshots zijn ook vrijgegeven. Yakuza 1 & 2 HD voor de Wii U is een actie-avonturen game die zich afspeelt in een open spelwereld en ontwikkeld is door SEGA. In de game volg je het verhaal van Kazuma Kiryu, een voormalig Yakuza-lid, Japanse maffia. Na zijn vrijlating uit de gevangenis keert hij terug naar Tokyo om daar zijn vermiste vriend Yumi Sawamura op te sporen. Producent Mitsuhiro Shimano van Yakuza 1 & 2 HD heeft nieuwe informatie losgelaten rondom de game in een interview met het Japanse blad Famitsu. Naast de nieuwe screenshots die zijn vrijgegeven zijn er een aantal nieuwe dingen onthuld over de game: - Het team heeft de in-game-functies gemakkelijker gemaakt om te begrijpen. - "Batting centers" zijn nu gemakkelijker om doorheen te spelen. - De map zal nu nieuwe spelers helpen om te zien waar ze zijn en kunnen een glimp opvangen van waar ze heen moeten. - Uithangborden zullen wat meer opvallen om bepaalde plaatsen te vinden. - Easy- plus Heat-modus zullen in het begin van de game aanwezig zijn. - Het bovengenoemde zal zorgen dat je Heat Gauge gemakkelijker zal vullen.

Shimano vertelde dat de Wii U GamePad een grote rol zal gaan spelen voor de game met zelfs exclusieve functies voor de Wii U, zoals de Marker Placement-functie. Shimano vertelde hierover het volgende (vertaald):
"Nu dat Yakuza voor de Wii U is, zijn er genoeg aanpassingen gemaakt. Yakuza staat bekend om de cabaret-clubs en massage-zijmissies, die misschien iets te heet kunnen worden voor comfort als je kind of vrouw in de buurt is (lacht). Voor zulke situaties kun je simpelweg switchen naar de Wii U GamePad en kun je het spelen als een handheld-game zonder dat iemand om je heen zich zorgen hoeft te maken.

De Wii U's grootste karakteristieke punt is de GamePad, dus we hebben speciale functies toegevoegd hiervoor. Om een voorbeeld te geven is de Marker Placement-functie aangegeven rechtsboven in het beeld van de GamePad. Dit houd in dat je dan een groen markeersymbool kunt gebruiken en die op de map kunt plaatsen. Op die manier kun je zijmissies gelijk vinden voor wanneer je een tijdje niet meer hebt gespeeld. Hoewel je maar één markeersymbool per keer kunt gebruiken, is het wel handig om dit te kunnen gebruiken op elk gewild moment. "

Shimano ging verder nog wat dieper in op wat we nu precies te zien krijgen op de Wii U GamePad en liet weten dat de Wii U Pro Controller ook support zal worden. Daarnaast had hij nog wat te melden over Yakuza 3 en 4. hij vertelde het volgende (vertaald):
"- Onder de markeersymbool-knop heb je een volledig scherm op de Wii U GamePad.
- Op dit scherm zal alles worden bijgehouden van welk voedsel je eet tot de zijmissies die je succesvol hebt voltooid.
- Ook de relatieniveaus van je cabaret-meisjes worden bijgehouden.
- Een Switch Mode-knop aan de linkerkant van je GamePad-scherm waar je op elk gewenst moment kunt switchen tussen de Wii U GamePad en je TV.
- Als je overschakelt naar Map Mode heb je toegang tot de gehele map op je GamePad.
 
Natuurlijk zal de Wii U Pro Controller ook worden ondersteunt, zodat je kunt spelen op welke manier je wilt. Voor alle vaders daarbuiten die een Wii U hebben gekocht voor hun kinderen, geef graag Yakuza 1 & 2 HD een poging. Zoals al eerder aangegeven, Yakuza 3 en 4 zijn recentelijk verlaagd in prijs, dus het is een mooie gelegenheid om ze uit te proberen. Voor degene die nooit Yakuza hebben gespeeld, zal het mij een genoegen zijn als je van dit moment gebruik maakt om geïntroduceerd te worden tot de Yakuza-series."
Yakuza 1 & 2 HD komt op 8 augustus in Japan uit voor de Wii U. Of en wanneer de game in Europa uitkomt is nog niet bekend.

Gekoppelde games

Yakuza 1 & 2 HD (Wii U)