[Review] Geschreven door Daan op 2013-08-11 23:30:26

Spin the Bottle: Bumpie's Party

De Wii stond aardig bekend om haar party games. Het begon al bij de lancering met Wii Sports en zo volgden er een hele hoop meer. Er is echter één ding wat deze spellen gemeen hadden: ze maakten allemaal gebruik van van de televisie. Dit is echter niet geval met Spin the Bottle: Bumpie's Party, die sinds afgelopen donderdag te downloaden is in de Wii U eShop. Deze unieke ervaring maakt uitsluitend gebruik van de Wii U GamePad en een aantal Wii Remotes. De developers beloven een bizar maar bijzonder pakket. We waren zeker te spreken over het idee, dus we gingen direct ermee aan de slag. Draai het flesje Spin the Bottle: Bumpie Party kan nauwelijks als een game worden bestempeld,en kan beter omschreven worden als een multiplayer-ervaring. Het eerste wat je moet weten is dat het spel gespeeld wordt zonder het televisiescherm en volledig gebruikmaakt van de Wii U GamePad. Je kunt de televisie nog eventueel gebruiken voor een betere geluidservaring, maar het geluid komt ook uit de Wii U GamePad en dit maakt alles veel intiemer. Spin the Bottle ziet graag dat je rond een tafel gaat zitten en dat je nog wat extra ruimte erbij hebt om lekker gek rond te bewegen. Twee tot acht spelers, welke ieder een raar personage mogen uitzoeken en hun naam mogen invullen, kunnen meedoen aan de reguliere party game modus. In elke ronde laat één speler de virtuele fles draaien op de Wii U GamePad en deze speler zal dan samen moeten werken met een willekeurig uitgekozen vriend. Het doel van de spelers om door samen speciale uitdagingen te winnen, bloemen te verzamelen. Als je voldoende bloemen verzamelt, dan word je gekroond tot de winnaar van het spel.

Verschillende uitdagingen De verschillende uitdagingen worden uitgevoerd met verschillende Wii Remotes en de Wii U GamePad. De meeste minigames gebruiken twee Wii Remotes, al kunnen sommige spellen gespeeld worden met maar één afstandsbediening op zak. Momenteel zijn er maar zeventien uitdagingen, maar dit aantal zal worden uitgebreid door middel van gratis updates. De uitdagingen die momenteel beschikbaar zijn, zijn echter vrij aangenaam en bieden redelijk wat afwisseling. Daarnaast zijn ze leuk om te spelen, wat natuurlijk het voornaamste is tijdens een ervaring zoals deze. Zo is er Invisible Beach Tennis, waarin twee spelers moeten luisteren naar de geluiden in hun Wii Remote en afgaande op deze geluiden proberen de bal naar elkaar te schieten. Een goede Wii U GamePad-uitdaging is Jumper, waar één speler de Wii Remote in zijn broekzak heeft zitten en de teamgenoot kijkt naar het scherm om te zeggen wanneer er gesprongen moet worden. Een ander grappig voorbeeld is Blind Dog, waar twee spelers tegenover elkaar op de grond zitten. Eén van de spelers heeft een blinddoek om en probeert de Wii Remote op te sporen die achter de rug van de andere speler verstopt zit. Deze speler zal aanwijzingen moeten geven, al is voorzichtigheid bij deze game zeker geen overbodig luxe. Als de spelers de controller laten vallen, dan telt dat als een verlies en is al het harde werk voor niets geweest. Het is bij deze minigames belangrijk om elkaar te vertrouwen en dat maakte alles zo vermakelijk en interessant. Nog verrassender is hoe goed de registraties van de Wii Remotes werken en het is duidelijk dat de developer hier een aardige kluif aan heeft gehad. Dit soort minigames kunnen hilarische situaties opleveren waardoor het allemaal vermakelijk is om te spelen. Sommige minigames zijn in het begin een beetje vreemd, maar het spel biedt goede instructies tijdens het spelen. De minigames zijn ook allemaal te proberen in een speciale practice mode, waardoor je spellen goed kunt leren. Mocht je echter nog steeds onzeker zijn, dan kun je kijken in de digitale handleiding, waar de spellen in een paar alinea's worden uitgelegd. De minigames zijn gevuld met de meest bizarre concepten, maar als een totaalpakket komen ze allemaal goed tot hun recht. Naast de reguliere spelmodus kun je ook kiezen voor bonusuitdagingen, welke extra regels toevoegen. Zo kan het spel je vragen om de ogen gesloten te houden of om je moves uit te voeren op maar één been. Daarnaast kun je de moeilijkheidsgraad verhogen, zodat zelfs de mensen met de beste moves het aardig moeilijk gaan krijgen! Dit maakt Spin the Bottle: Bumpie Party geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Graphics en geluid De presentatie kent zijn limitieten en dit is voornamelijk omdat je alle acties zelf uitvoert. Het is meer logisch dat je naar elkaar kijkt, in plaats van dat je kijkt naar wat de Wii U GamePad allemaal toont. Er komt ook muziek uit de speakers en zie je informatie op het scherm van de Wii U GamePad verschijnen, maar het is een party game van begin tot het einde. Je kijkt naar elkaar en hebt simpelweg plezier als twee spelers bijvoorbeeld aan het dansen zijn. De gekke en rare personages zijn aandoenlijk om naar te kijken, maar de geluiden zijn veel belangrijker en het is dan ook goed dat het allemaal prima klinkt. De effecten helpen je door de verschillende ervaringen, terwijl grappige muziek alles een extra duidelijke toon geeft. Conclusie Spin the Bottle: Bumpie Party is niet een typische game, maar biedt wel een leuke multiplayer-ervaring. Hoewel de selectie aan minigames momenteel schaars is, zorgen de verschillende regels en moeilijkheidsgraden ervoor dat alles lekker fris en leuk blijft. In de toekomst zullen er nog meer spellen aan het geheel worden toegevoegd, welke gratis zijn als je de game al in je bezit hebt. Deze software biedt geen groots of uitdagend avontuur, maar de bizarre momenten met vrienden of familie zullen zeker plezier brengen.

N1 Score: 8

+ ["GamePad en Wii Remotes op gekke manieren gebruiken","Interessante multiplayer ervaring","Speciale regels en moeilijkheidsgraden houden het fris"]

- ["Maar 17 games vanaf het begin beschikbaar","Hebt mensen nodig met de juiste mindset"]

Gekoppelde games

Spin the Bottle: Bumpie's Party (Wii U eShop)