[Media] Geschreven door Mink op 2013-08-17 11:41:00

Screenshots en nieuwe informatie van Pokémon X en Pokémon Y

Er zijn nieuwe screenshots en er is nieuw informatie vrijgegeven dankzij de demo van Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS. Vandaag is er nieuwe informatie verschenen van Pokémon X en Pokémon Y. Deze zijn verschenen dankzij de nieuwe demo welke beschikbaar was bij The Pokemon Game Show in Japan. De demo bevatte verscheidene elementen uit het spel en is volgens Game Freak niet gebonden aan echte stukken uit het spel. Sommige knoppen waren niet beschikbaar, zoals de 'X'-knop en de 'Y'-knop. In de demo moet je met een journalist praten welke je vertelt dat een professor op je wacht. Op je weg ernaartoe, moet je met je rivaal vechten waarbij er een tijdslimiet op het gevecht zit. Je kunt met de vierpuntsdruktoets bewegen maar tevens met de Circle Pad. De D-Pad geeft je de mogelijkheid om vier verschillende richtingen op te lopen terwijl de draaiknop je de mogelijkheid geeft om iedere kant op te lopen.

In de demo moet je niet alleen tegen je rivaal vechten, maar tevens met andere trainers. Op deze gevechten zit geen tijdslimiet. Verder laat de demo je Pokémon-Aime uitproberen, welke de kans op een critical hit vergroten, en kun je op een Skiddo rijden. Je ziet een andere trainer op een Rhyhorn rijden. Wanneer je bij Professor Augustine Sinclair bent aangekomen, vertelt hij dat jij "The One" bent om de kracht van de Mega Evolution onder de knie te krijgen. Je krijgt van deze professor vervolgens een Mewtwo en Sinclair zal je vervolgens uitleg geven over de Mega Evolution. Hierna moet je vechten tegen Augustine Sinclair, welke Chandelure, Dragonite en Crobat in een party heeft. Je moet Mega Mewtwo gebruiken om de Pokémon te verslaan.

Als laatste zijn er de aanvallen van sommige Pokémon bekendgemaakt. Zo heeft Fennekin de aanvallen Psybeam, Flame Charge, Fire Spin en Tail Whip. Helioptile heeft de aanvallen Tail Whip, Thundershock, Quick Attack en Parabolic Charge. Pokémon X en Pokémon Y kennen een wereldwijde releasedatum van 12 oktober 2013, het spel zal vanaf dan ook in de Nintendo 3DS eShop te downloaden zijn.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)