[Media] Geschreven door Marcel op 2013-08-22 20:01:27

Nieuwe screenshots en details van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD aangewaaid

Nintendo heeft meer informatie verschaft over de nieuwe mogelijkheden van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en meer screenshots vrijgegeven. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD brengt de Nintendo GameCube klassieker naar de Wii U en kent een aantal nieuwe features. Ten eerste kun je als gevorderde gamer direct kiezen voor de nieuwe Hero Mode. In de Hero Mode zijn er geen hartjes meer verstopt in de potten of het hoge gras en kun je de gezondheid van Link alleen herstellen met potions en fairies. Hierdoor krijgt de game een hogere moeilijkheidsgraad. Het snellere zeil de zogenaamde Swift Sail dat Nintendo eerder demonstreerde om de vaarsnelheid van Link's boot te verhogen is optioneel te behalen na het voltooien van de eerste dungeon.

De Picto Box die Link op den duur krijgt om in-game kiekjes te maken kent verbeteringen. Zo kan Link in lijn met de laatste trends selfies maken. Je kunt daarbij zelfs switchen tussen zijn verschillende gezichtsuitdrukkingen. Deze grappige foto's van Link en al je andere plaatjes die je in de game schiet mag je bovendien delen met de wereld via het Miiverse. Nintendo heeft de mogelijkheden van de first-person camera ook onder handen genomen. In de originele game kon je slechts rondkijken en alleen voortbewegen vanuit het third-person camera perspectief, maar in de The Legend of Zelda: The Wind Waker HD is het mogelijk om ook in first-person rond te lopen en items te gebruiken. Hierdoor kun je, zoals in een echte first-person shooter met Link's pijl en boog door gangen rennen en vijanden beschieten.

Let op: de volgende alinea bevat mogelijk spoilers. Als laatste heeft Nintendo de beruchte Triforce Quest en het bijbehorende character Tingle onder handen genomen. Ten eerste is het niet meer mogelijk het Tingle Island te missen en is er een nieuwe introductie toegevoegd om Tingle te koppelen aan het hoofdverhaal. De kaarten die Tingle voor de speler moet vertalen zijn gereduceerd van acht naar drie. Hierdoor zijn vijf van de acht stukken Triforce die Link in het tweede gedeelte van de game moet verzamelen direct op te pikken. Nintendo heeft naast deze grote veranderingen nog een paar subtiele elementen inhoudelijk of visueel aangepast. Zo is de animatie die je ziet als je een kist van de bodem van de oceaan vist verkort. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD verschijnt op 4 oktober voor de Wii U.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)