[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-09-05 00:34:00

Spirituele opvolger Mega Man genaamd Might No. 9 in de maak: Wii U-release in zicht

De bedenker van Mega Man heeft laten weten dat er via Kickstarter een spirituele opvolger van de langlopende serie, genaamd Mighty No. 9, in de maak is. Een Wii U-release van deze veelbelovende titel lijkt steeds meer dichterbij te komen. Naar eigen zeggen moet Mighty No. 9, als 'Japanse' sidescroller, de beste momenten op de NES en de Super Nintendo weer naar boven moet halen. Het spel is echter overgoten in een knisperend modern sausje. Je speelt als Beck, de negende in een serie van robots. Lang heb je zij aan zij samengewerkt met de andere acht, maar door een venijnig virus van een supercomputer hebben ze zich tegen je gekeerd. Gezien je als Mighty No. 9 de enige bent die deze virusaanval heeft overleefd, is het aan jou de taak om je voormalige broeders een kopje kleiner te maken. Ze zijn nu echter over de hele wereld verspreid en hebben een hele horde aan minions onder zich gekregen. Hierdoor moet er al knallend, springend en rennend een weg gebaand worden door acht verschillende stages. Geheel volgens de Mega Man-traditie kun je vaardigheden en wapens overnemen van je tegenstanders, waar je vervolgens op een tactische manier gebruik van kunt maken. Dit wordt mede benadrukt doordat de levels in je eigen volgorde te spelen zijn. Het maakt dus niet uit of je eerst Mighty No. 8 of No. 2 tot gruzelementen knalt. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je korte metten maakt met de supercomputer die iedereen heeft geïnfecteerd met een venijnig virus.

Een andere weg Echter houden hier de vergelijkingen met de traditionele Mega Man-games op. Beck heeft de mogelijkheid om zijn hele lichaam te transformeren. Als hij de krachten overneemt van vijanden, verandert zijn lichaam met hem mee. Dit zorgt voor allerlei nieuwe vaardigheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat hij delen van zijn lijf in magneten verandert. Hierdoor kan hij bijvoorbeeld over stalen muren wandelen en de schilden van tegenstanders weg scheuren. Ook kan Beck bijvoorbeeld zichzelf demonteren om op knoppen in de verte te kunnen drukken. Het is zelfs mogelijk om pijnloos met een lichaam dat nog het meeste wegheeft van een tank over stekelige punten te walsen. In Mega Man zijn dit soort vaardigheden alleen te verkrijgen na het verslaan van eindbazen. Sommige krachten in Mighty No. 9 zijn echter ook te verzamelen door slim gebruik te maken van je wapens of door vijanden op hun zwakke plek te raken. Als dit succesvol gebeurd, kan een vijand een zogenaamde 'xel' achterlaten die Beck kan absorberen en in zijn voordeel gebruiken. Dit worden 'Mighty Skills' genoemd. Als je voldoende hebt verzamelt, kun je voor een gelimiteerde tijd een dubbele sprong uitvoeren, een hele furie aan kogels vuren of bijvoorbeeld extra vlug vooruit snellen.

Oorsprong Mighty No. 9 is een nieuw opgestart Kickstarter-project van ontwikkelaar Concept USA. De game moet het antwoord worden op de vele vraag naar een 'nieuwe' variant op Mega Man. Er zijn verscheidene grote namen achter laatstgenoemde franchise bij betrokken, waaronder Keiji Inafune. Mighty No. 9 wordt in de volksmond stiekem ook al de spirituele opvolger van de serie met het welbekende blauwe mannetje genoemd. In combinatie met de fans willen de ontwikkelaars daarom ook een spel maken dat door iedereen gewaardeerd wordt. Door middel van het zogenaamde 'crowd funding' wil men dit mogelijk maken. Er is een grote hoeveelheid geld nodig voor Mighty No. 9: 900.000 dollar om het spel op de markt te brengen en maar liefst 2,2 miljoen dukaten om de titel naar de Wii U te laten komen. Iedereen kan op Kickstarter een donatie doen en hier een bijdrage aan leveren. Om de fans te motiveren zijn er verschillende doelen opgesteld die additionele content voor de game vrijgeven. Zo komen er bijvoorbeeld twee nieuwe levels bij of wordt er een speciale 'new game plus' en 'turbo'-modus aan de titel toegevoegd als er genoeg geld is. Deze aanpak heeft succes, want op dit moment is er al 1,5 miljoen dollar binnengehaald. Als er dus 2,2 miljoen in de pot van het Kickstarter-project ligt, zal Mighty No. 9 op de Wii U uitkomen. In de toekomst ligt wellicht ook een Nintendo 3DS-versie in het verschiet. Een verschijningsdatum is vooralsnog niet bekend, hoewel er naar begin 2015 wordt gehint. Hieronder is meer artwork en een introductiefilmpje voor de ontwikkeling van de game te vinden.

Gekoppelde games

Mighty No. 9 (Wii U)