[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-09-09 19:49:24

Mighty No. 9 krijgt nieuwe 'stretch' doelen; Nintendo 3DS-versie blijft een mogelijkheid

Mogelijke Wii U-game Mighty No. 9 heeft een set nieuwe doelen gekregen die vrijgespeeld kunnen worden bij genoeg donaties. Might No. 9 is een nieuw opgestart kickstartersproject van ontwikkelaar Concept USA. Er zijn verscheidene grote namen achter Mega Man bij betrokken, waaronder Keiji Inafune. Het spel wordt nu in de volksmond stiekem ook de spirituele opvolger van de serie met het welbekende blauwe mannetje genoemd. Onder fans spannen hierom nu al hoge verwachtingen. Echter moet er eerst wel een hoop geld worden opgehaald voordat de titel op de consoles verschijnt. Bij 2,2 miljoen dollar doet Mighty No. 9 de Wii U aan. Vandaag zijn er nieuwe 'stretch'-doelen onthult voor het spel, welke ontgrendelt worden als er genoeg gedoneerd wordt. Bij 2,4 miljoen dollar wordt er een zogenaamde 'challenge mode' aan de game toegevoegd. En bij 2,55 en 2,75 miljoen dollar komen er respectievelijk een extra stage en een co-op modus bij. Als het spel 3,3 miljoen dollar weet te verzamelen, verschijnt de titel op de Xbox One en Playstation 4. Een Nintendo 3DS-versie ontbreekt nog op het lijstje, maar de ontwikkelaars sluiten deze nog niet uit. Ze zeiden hierover het volgende (vertaald):

"Handhelds zijn nog steeds een mogelijkheid! Alleen omdat je ze niet bij de volgende reeks doelen ziet, betekent dit niet dat we er niet aan werken. We weten dat een hoop van jullie naar de mogelijkheid tot een versie van Mighty No. 9 voor de Nintendo 3DS of Playstation Vita hebben gevraagd. We weten dat het verlangen er zeker is. Wat nu alleen nog overblijft is kijken of de geld en productie realisaties dit mogelijk kunnen maken. We wensten dat we op dit moment meer konden zeggen, maar: We zijn aan het onderzoeke of er nog andere manieren kunnen zijn om dit mogelijk te maken (naast 'stretch goals'). Alhoewel, misschien wordt het uiteindelijk toch wel een stretch goal?"
Bij 2,2 miljoen in de pot van het Kickstarter-project, zal Mighty No. 9 in ieder geval zeker op de Wii U uitkomen. Een verschijningsdatum is vooralsnog niet bekend.

Gekoppelde games

Mighty No. 9 (Wii U)