[Nieuws] Geschreven door Michael op 2013-09-11 08:42:00

Zelda Wii U zal invloeden kennen van The Wind Waker HD en A Link Between Worlds

Volgens producent Eiji Aonuma zal de nieuwe Zelda voor de Wii U een aantal gameplay-elementen bevatten die geïnspireerd zijn door The Legend of Zelda: A Link Between Worlds en The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Hoewel we nog moeten wachten op een nieuw fris deel binnen The Legend of Zelda-reeks op een console, kunnen we nog eerst genieten van de remake van de oude Nintendo GameCube-hit: The Legend of Zelda: The Wind Waker. De echte nieuwe Zelda op de Wii U zal echter invloeden kennen uit The Wind Waker HD voor de Wii U en A Link Between Worlds die binnenkort op de Nintendo 3DS verschijnt. Volgens producer Eiji Aonuma zullen bij beide games een aantal gameplay-mechanieken zitten die gebruikt zullen worden in de nieuwe Zelda. In een interview met IGN zei Eiji Aonuma hier het volgende over (vertaald):

"Natuurlijk kijken we naar de nieuwe Zelda voor de Wii U en uiteraard heeft het werken aan deze titels de nieuwe Zelda voor de Wii U beïnvloed. 

Om een voorbeeld te nemen: in The Wind Waker HD gebruiken we de Wii U GamePad om rond te reizen in een boot, dat bijna helemaal gebruikt wordt als een GPS-controller. Ik wilde echt die gameplay-mechaniek toepassen in de nieuwe Zelda-game voor Wii U. Ik zeg niet dat Link weer een boot zal gaan gebruiken, maar we zullen wel weer rondreizen in het avontuur. Ik denk dat de GamePad iets is dat een zo soepel en een zo plezierig mogelijke ervaring maakt dat voor de speler mogelijk is.

Ook heeft A Link Between Worlds allemaal gloednieuwe elementen. Ik heb geen exacte voorbeelden maar er zullen zeker elementen inzitten die we zeker meenemen in de ontwikkeling van deze nieuwe Zelda.

Ik denk dat het een Zelda wordt met elementen uit andere Zelda's waar iedereen van houdt en wat iedereen wil zien in een nieuwe titel, gecombineerd met nieuwe gameplay-elementen van A Link Between Worlds, dat uiteindelijk samen komt in één mooi pakket."
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD verschijnt op 4 oktober voor de Wii U in de Europese schappen, The Legend of Zelda: A Link Between Worlds zal vanaf november beschikbaar zijn voor de Nintendo 3DS. Wanneer de gloednieuwe Zelda voor de Wii U in de winkelschappen ligt, is vooralsnog niet bekendgemaakt.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)