[Media] Geschreven door Mink op 2013-09-11 16:16:44

Evolutie van de starter-Pokémon en tweede Mewtwo Mega evolutie in scans Pokémon X/Y

In nieuwe scans van Pokémon X en Pokémon Y is heel veel nieuwe informatie verschenen, zoals de evolutie van de starter-Pokémon. Pokémon X en Pokémon Y zijn de nieuwe Pokémon RPG's die dit keer voor het eerst de Nintendo 3DS aan zullen doen. De games borduren voort op het succes van de vorige delen, maar kent nu driedimensionale omgevingen. Buiten een groot aantal nieuwe Pokémon wordt in deze generatie ook de 'mega-evolutie' toegevoegd. De mega-evolutie zorgt ervoor dat bepaalde Pokémon tijdens een gevecht in een sterkere megavorm evalueren. Een mega-evolutie is dus geen blijvende evolutie in tegenstelling tot de normale evolutie. Vandaag hebben we nieuwe informatie vanuit de scans van Pokémon X en Pokémon Y. CoroCoro heeft bijvoorbeeld bekendgemaakt wat de evoluties van de starter-Pokémon zijn. Zo zal Chespin evolueren in Haribooga, Fennekin in Teerunaa en Froakie in Gerogashira. Deze zijn hieronder te bezichtigen.

Verder heeft CoroCoro bekendgemaakt dat het nieuwe type personage 'Fairy' zeer effectief is tegen Dragon, Dark en Fighting. De aanvallen van dit type zijn vrijwel niet effectief tegen Steel, Poison en Fire. Verder is een Fairy-type Pokémon zwak tegen Poison en Steel. Dit type Pokémon kan tegen aanvallen van Bug, Fighting en Dark en is immuun tegen Dragon. Verder is er bekendgemaakt dat Steel niet langer sterker is tegen Dark en Ghost. Tevens is er bekendgemaakt dat er een tweede Mega evolutie van Mewtwo in Pokémon X aanwezig zal zijn. Deze zal gedeeltelijk een Fighting-type zijn. Nadrukkelijk wordt hier benadrukt dat deze Mewtwo alleen bij Pokémon X aanwezig is. Hierdoor gaan de geruchten dat de andere Mega Mewtwo aanwezig zal zijn exclusief bij Pokémon Y. Chespin's evolutie kent de aanval Mud Shot en de schaduw van deze Pokémon is vrijwel identiek aan Gengar. Fennekin's evolutie kent Psycho Cut en heeft een boomstammetje in haar staart. Deze zorgt ervoor dat Teerunnaa rechtop blijft staan en deze kan gebruikt worden in gevechten. Gerogashira, de evolutie van Froakie kent de aanval Jump.

Verder zijn er enkele items vrijgegeven uit Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS. Onderstaande items kunnen allemaal aan een Pokémon gegeven worden. Zo heb je "Freeze Skin", deze zorgt ervoor dat iedere Normal-aanval veranderd in een Ice-aanval. Tevens wordt de kracht van deze aanval sterken. "Strong Chin" is een item die ervoor zorgt dat sommige aanvallen sterker worden. Specifieker, de aanvallen waarbij klauwen worden gebruikt, zoals Crunch, zijn dan sterker. Het laatste item dat bekendgemaakt is, is "Fur Coat". Deze zorgt ervoor dat de aanval van je tegenstander, mits deze fysiek contact maakt, gehalveerd wordt. Verder zijn er twee nieuwe fossielen en nieuwe Pokémon bekendgemaakt. De twee fossielen zijn: Chigorasy en Amarusu. De twee nieuwe Pokémon zijn: Torimian en Nyaonikusu. Als laatste zien we op de scans enkele Mega evoluties langskomen. Pokémon X en Pokémon Y zullen op 12 oktober 2013 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)