[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-09-19 19:53:06

Op inline skates door de Kalos-regio en meer over het gebruik van 3D in Pokémon X/Y

Zojuist verscheen wederom nieuwe info over Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS. Na de "bicycle", "the running shoes" en het nieuw geïntroduceerde rijden op Pokémon is er nu nog een manier om je snel door de wereld van Pokémon te verplaatsen. Je zult al vroeg in de game inline skates krijgen. Ook zul je van verschillende skaters nieuwe trucjes kunnen leren nadat je ze in een gevecht verslagen hebt. Ook vertelde Junichi Masuda, director bij Game Freak, over het uitgeschakelde 3D-effect in een hoop plaatsen in de game. Eerst werd gedacht dat het 3D-effect slechts in een aantal situaties uitgeschakeld zou zijn. Nu blijkt dat het grootste deel van de game, afgezien van een aantal cinematics en gevechtsanimaties, in 2D weergegeven zal worden. Masuda geeft uitleg (vertaald):

"We hebben er voor gekozen om 3D niet te gebruiken in omgevingen waar we de schoonheid van de game wilden accentueren. We hadden ook het idee dat het spaarzame gebruik van 3D een groter verrassingseffect zou hebben als een scene ineens wel in 3D is."
Wereldwijd kunnen fans de Kalos-regio betreden op 12 oktober 2013. Pokémon X en Pokémon Y zullen vanaf dan beschikbaar zijn voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)