[Nieuws] Geschreven door Patrick op 2013-09-20 20:23:23

Junichi Masuda praat over een Pokémon MMORPG

In een interview praat Junichi Masuda van Game Freaks over een Pokémon MMORPG. Veel fans wensen een versie van Pokémon's hoofdserie voor de Wii U werd gister duidelijk. Een andere wens van fans is een Pokémon MMORPG. Vandaag heeft Junichi Masuda deze wensen besproken in een interview. In het interview geeft Junichi Masuda antwoord op de vraag of ze bij Game Freaks wel eens nagedacht hebben over een Pokémon MMORPG (vertaald):

"Natuurlijk, we luisteren naar alle meningen van onze fans over een MMORPG. Momenteel zijn we echter nog niet zeker of de kerneigenschappen van de gameplay in de basis van Pokémon, het vangen en grootbrengen van Pokémon, echt goed past in een MMORPG. Momenteel denken we dat de beste manier om een zo groot mogelijk publiek te bereiken de manier is waarop we momenteel games ontwikkelen."
Het lijkt er dus op dat we voorlopig nog geen Pokémon MMORPG hoeven te verwachten. In het interview geeft Junicihi Masuda ook nog antwoord op de vraag of de verhalen in de Pokémon-games een meer volwassen richting op zouden kunnen gaan (vertaald):
"We hebben geprobeerd dit een beetje te doen in Pokémon Black en White. We wilde een verhaal vertellen dat interessanter was voor volwassenen door meer de diepte in te gaan. Dit deden we terwijl we de game ook aantrekkelijk hielden voor kinderen. Met Pokémon X en Pokémon Y hopen we weer op enkele gebieden meer de diepte in te gaan. Echter proberen we ook een warme en vriendelijke atmosfeer te creëren in de games.

We proberen de diepte in het verhaal te vergroten om de games zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor volwassenen deze keer. Een voorbeeld hiervan is de introductie van de Mega Evoluties die een strategisch element toevoegen aan de game. "
Tot slot geeft Junichi Masuda nog aan dat we voorlopig niet hoeven te verwachten dat de Pokémon-games een groter duister gehalte zullen kennen. Hij geeft aan dat het ooit een mogelijkheid zal zijn maar er zijn momenteel geen plannen voor. Pokémon X en Pokémon Y zullen op 12 oktober 2013 wereldwijd verkrijgbaar zijn voor de Nintendo 3DS.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)