[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-09-20 22:00:25

Gears for Breakfast (A Hat in Time): "Goed nieuws voor het Wii U-front!"

Jonas Kærlev, CEO van Gears for Breakfast en director van A Hat in Time, zegt goed nieuws te hebben voor Wii U-bezitters. A Hat in Time is een collect-a-thon platformer die invloeden kent van Nintendo 64-klassiekers als Super Mario 64, Banjo Kazooie, The Legend of Zelda en Donkey Kong 64. Ontwikkelaar Gears for Breakfast heeft deze vier games als basis gebruikt om een, naar eigen zeggen, volledig nieuwe beleving te creëren en het collect-a-thon genre nieuw leven in te blazen. In A Hat in Time gaat tijdreizer Hat Kid de uitdaging aan om het universum te redden van Mustache Girl. Mustache Girl wil de vaardigheid om door de tijd te reizen alleen voor zichzelf hebben en deze vaardigheid gebruiken voor haar kwaadaardige doeleinden. De werknemers van Gears for Breakfast zijn naar eigen zeggen groot Nintendo fans en ze zouden niets liever willen dan hun game A Hat in Time op de Wii U uitbrengen. Echter ontbraken voldoende liquide middelen om dit te realiseren, het stretch doel voor een Wii U-versie was tijdens de kickstarter periode immers niet gehaald. Eerder deze week bleek dat ontwikkelaar Gears for Breakfast in gesprek was met Nintendo of America en vandaag laat Jonas Kærlev, director van A Hat in Time, via Twitter weten dat er goed nieuws is voor het Wii U-front. Hij zei het volgende (vertaald):

"Goed nieuws voor het Wii U-front. Ik kan helaas niet veel zeggen, laten we het er op houden dat er boeiende tijden zullen aanbreken!"
Veel duidelijkheid geeft hij niet maar zijn woorden wekken de indruk dat we binnenkort meer zullen horen over Gears for Breakfast en de ambitie om de Wii U aan te doen met hun games.

Gekoppelde games

A Hat in Time (Nintendo Switch)