[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-10-01 20:34:21

Nieuwe beelden, details en releasedatum van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Vandaag is tijdens de Nintendo Direct nieuwe informatie over The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS bekend gemaakt. Nintendo heeft vandaag in een nieuwe Nintendo Direct meer details bekend gemaakt over The Legend of Zelda: A Link Between Worlds voor de Nintendo 3DS, tijdens deze Direct werd allereerst nog teruggeblikt naar een foto die Eiji Aunoma had geplaatst op Miiverse. Uit de Nintendo Direct is duidelijk geworden dat de game een nieuw item-systeem zal gaan bevatten. Hierbij kan Link in de winkel van een nieuw personage genaamd Ravio verschillende voorwerpen huren en kopen. Naarmate het spel vordert komen er steeds meer voorwerpen in de winkel die Link kan gaan gebruiken. Ravio's winkel lijkt in het eerste opzicht erg op het huis van Link. Het zou mogelijk kunnen zijn dat Link's huis plaats heeft moeten maken voor een winkel en dat Ravio Link's huis omgebouwd heeft tot een eigen verkoop- en verhuurplekje.

Naast het vernieuwde item-systeem hoeven de dungeons niet meer in een specifieke volgorde gespeeld te worden. Dit resulteert in een vrijere gameplay en een minder lineair verhaal. Ook heeft de manier waarop de speler rupees besteedt invloed op het spel. Afhankelijk van de keuzes die de speler maakt bij het huren en kopen van voorwerpen, zal het spelverloop anders zijn. Ook zullen oude bekenden weer terugkomen vanuit vorige The Legend of Zelda-games en hun opwachting maken in The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Zo zullen Dampé de grafbewaarder en Prinses Zelda te zien zijn in het nieuwste deel, maar ook nieuwe personages zullen geïntroduceerd worden. Characters zoals heks Irene, wie waarschijnlijk familie is van de heks Maple van The Legend of Zelda: Oracle of Ages en The Legend of Zelda: Oracle of Seasons, de Koning van de Zola's, ook wel bekend als de Rivier Zora's en Hilda zullen worden introduceert. Hilda lijkt in alle opzichten een soort tegenpool van Princess Zelda te zijn. Met haar duistere klederdracht en een staf met een omgekeerde Triforce-logo lijkt ze een belangrijke rol te gaan spelen in de game. Het is nog onbekend of dit Princess Zelda is in de Dark World of dat Hilda een andere rol vervuld heeft in de game.

Verder is op het touchscreen van de Nintendo 3DS een wereldkaart te zien. Hierop kan de speler snel en eenvoudig navigeren door gebieden. Naast een wereldkaart is er ook een nog onbekend personage te zien op het touchscreen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit personage een ondersteunende rol gaan vervullen, welke Navi, Midna en Fi in vorige The Legend of Zelda-games vervulden.

De voorwerpen zijn ook niet meer weg te denken uit The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Ook hier zijn er vele nieuwe van bekend gemaakt. Zo zal de speler verschillende voorwerpen kunnen gebruiken die eerder te zien waren in The Legend of Zelda: A Link to the Past. Onder andere de schep, Fire Rod en Ice Rod uit The Legend of Zelda: A Link to the Past zijn weer van de partij, alsook de Hookshot van vorige Zelda-games zal weer te gebruiken zijn. Daarnaast zijn er verschillende bekende wapens terug te vinden in het nieuwste deel in de The Legend of Zelda-serie. Hierbij valt te denken aan Link's zwaard, de Master Sword, bommen, pijl en boog, Link's boemerang en een vernieuwde hamer. Naast de geherintroduceerd voorwerpen zitten er ook totaal nieuwe voorwerpen in de game. Zo zal Link gebruik kunnen maken van een propeller en een speciale armband. Met deze armband is het voor Link mogelijk om van mens in muurtekening te veranderen en weer terug. Dit zal een cruciaal onderdeel van de game worden en zal regelmatig door de speler gebruikt moeten worden om verder te komen in het spel en geheimen te kunnen ontdekken. In de onderstaande gameplay-video zijn onder andere het vernieuwde item-systeem, een zwemmende Link, nieuwe personages, Link als muurtekening, delen van de wereld, Princess Zelda en het gebruik van enkele voorwerpen te zien. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 voor de Nintendo 3DS zal 22 november verschijnen in de Europese winkelschappen. Ook zal de game beschikbaar zijn als downloadversie in de Nintendo 3DS eShop.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Nintendo 3DS)