[Nieuws] Geschreven door Marcel op 2013-10-03 12:59:12

Eiji Aonuma betwijfelt of Zelda Wii U traditioneel moet zijn

In een interview met 4Gamer spreekt Eiji Aonuma over het afronden van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en zijn volgende project. De nieuwe Zelda voor de Wii U is al een tijdje in ontwikkeling en Zelda-producer Eiji Aonuma heeft veel opgestoken van het werken aan HD-games dankzij The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Hij wil met name in de nieuwe game meer gaan doen met de Wii U GamePad en uit het interview blijkt dat de ontwikkeling van de nieuwe game voorspoedig verloopt (vertaald):

"Het gaat goed! We implementeren de HD features die we hebben geprobeerd met The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en andersom, omdat we features van de nieuwe game in The Wind Waker HD gestopt hebben. Aangezien The Wind Waker HD een remake was waren we enigszins gelimiteerd ten opzichte van het Wii U GamePad gebruik. Met deze nieuwe titel gebruiken we de controller op veel verschillende manieren."
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD en de nieuwe Zelda-game voor de Wii U delen niet alleen features, maar ook inspiratie (vertaald):
"Reizen terwijl je op de Wii U GamePad naar de kaart kunt kijken is erg comfortabel. Ik denk dat we dit niet alleen op een oceaan kunnen toepassen. De dingen die ik leuk vond in The Wind Waker HD hebben zeker een invloed op de nieuwe game daar bestaan geen twijfels over."

Eiji Aonuma is van mening dat The Legend of Zelda niet langer meer traditioneel hoeft te zijn. Volgens hem zijn grote veranderingen mogelijk en is het zelfs niet nodig om Link en Zelda in de game te laten verschijnen (vertaald):
"Waarom moet een Zelda-game traditioneel zijn? Die vraag heb ik mezelf gesteld. Als we dat niet veranderen dan kunnen we niet iets nieuws maken. We hebben The Legend of Zelda: A Link Between Worlds een beetje met deze gedachtegang gemaakt en ook de volgende Zelda-game die we constant blijven veranderen. Dat brengt ons echter bij het onderwerp: 'waar gaat The Legend of Zelda precies over?'. 

Vaak is traditioneel werk een kopie van eerder gemaakt werkt en als je dat blijft doen dan bouw je langzaam het unieke element af. We zijn momenteel bezig om die onderdelen meer en meer origineel te maken. 

Hoe meer we het veranderen hoe enthousiaster ik ben. Iemand in eerste instantie  laten denken: 'Huh? Is dit wel Zelda?' en daarna 'Oh! Het is toch Zelda!' dat is ons doel. Waardoor het niet eens meer uitmaakt of Link en Zelda in de game verschijnen."
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD verschijnt morgen op 4 oktober in Europa. Wij beoordeelden de remake met een 9 in onze review. Het nieuwe Zelda avontuur voor de Wii U is nog in ontwikkeling, maar Nintendo gaf eerder aan dat de game kort na de release van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD een plek in de schijnwerpers verdient.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)