[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-10-09 11:31:37

Inafune staat open voor Capcom als eventuele uitgever van Mighty No. 9

Bedenker van het Nintendo eShop-spel Mighty No. 9, Keiji Inafune, vertelde aan Game Informer over zijn houding ten opzichte van Capcom als hypothetische uitgever. Vorige week is bekend geworden dat het Kickstarter-project 'Mighty No. 9' zeer succesvol is afgesloten. Met de teller op meer dan vier miljoen zijn nagenoeg alle 'stretchgoals' behaald. Dit zorgde ervoor dat we straks niet alleen op de Wii U, maar ook op de Nintendo 3DS van deze potentiƫle concurrent van Megaman kunnen genieten. Daarnaast is er een hoop additionele content, zoals een online 'battle race'-modus en een optionele 'retro'-look, vrijgespeeld door dit hoge bedrag. Iets wat de titel in de toekomst mogelijk tegen kan werken is Capcom. De gameplay van Mighty No. 9 lijkt veel weg te hebben van de spellen waarin Capcom's 'Blue Bomber' de hoofdrol speelt. Toch staat Keiji Inafune open voor het feit dat het Japanse bedrijf - puur hypothetisch - uitgever van de game zou worden. Waarschijnlijk zou hij zelfs volmondig "ja" zeggen als de organisatie het aan zou bieden. De bedenker van Mighty No. 9 had het volgende over dit onderwerp te melden (vertaald):

"Ik zou hun voorwaarden aanhoren. Mochten zij de beste hebben, dan ga ik akkoord met Capcom. Er is geen reden om de game niet met Capcom uit te geven, maar er is sowieso geen aanleiding om met het bedrijf te 'moeten' publiceren. Het zou letterlijk een 'recht door zee' zakenonderhandeling worden. Als zij de beste voorwaarden hadden, zou de logische zakenman in mij 'Ja, laten we met hun samenwerken' zeggen."
Het is nog niet bekend wanneer Mighty No. 9 in de Nintendo eShop van de Wii U en Nintendo 3DS verschijnt. Vermoedelijk ergens in 2015.

Gekoppelde games

Mighty No. 9 (Wii U)

Mighty No. 9 (Nintendo 3DS)