[Nieuws] Geschreven door Mink op 2013-10-10 14:43:59

Eiji Aonuma: "Setting van Hyrule uit Zelda Wii U wordt zoals niemand die ooit bedacht heeft"

Eiji Aonuma heeft gesproken over de setting van Hyrule uit de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U. De nieuwe Zelda voor de Wii U is al een tijdje in ontwikkeling en Zelda-producer Eiji Aonuma heeft veel opgestoken van het werken aan HD-games dankzij The Legend of Zelda: The Wind Waker HD. Hij wil met name in de nieuwe game meer gaan doen met de Wii U GamePad en volgens de laatste berichtgeving verloopt de ontwikkeling van het spel voorspoedig. Vandaag heeft The Legend of Zelda-producer Eiji Aonuma wederom gesproken over de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U. Allereerst praatte Eiji Aonuma over de grafische stijl over dit spel (vertaald):

"Wanneer er iets onverwachts gebeurt, is de eerste reactie bij spelers om verward te zijn. Ik probeer dat te creëren door ieder spel uniek te maken. Niet alleen in termen van gameplay, maar ook in termen van de grafische stijl. Ik wil dat het spel anders is dan al het voorgaande wat ik heb gezien. Veranderingen in de grafische stijl hebben ook invloed op ideeën en de gameplay. Omdat de grafische stijl kan leiden naar iets unieks, kan ik dat niet negeren."

Verder sprak de beste man over Hyrule en dat Hyrule door een gebrek aan beperkingen in principe alles kan zijn. Aonuma wist te melden (vertaald):
"Er zijn geen beperkingen wat voor een soort plek Hyrule kan zijn. De enige beperkingen zijn dat Hyrule een land is waar Zelda bestaat als haar prinses. We hebben nu vele titels in de serie, dus we gaan personages en locatienamen uit vorige titels wederzien. We gebruiken deze wanneer het een funfactor heeft, maar er is geen "regel" dat we deze moeten gebruiken. We moeten misschien wel dingen veranderen die jullie als vanzelfsprekend beschouwen. Zoals bijvoorbeeld dat Zelda een prinses is. Ik zou graag zien dat de nieuwe Hyrule in een setting is waar nog niemand ooit aan gedacht heeft."

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)