[Media] Geschreven door Patrick op 2013-10-12 10:17:55

Nieuwe Pokémon, trailers en informatie van Pokémon X en Pokémon Y

Vandaag zijn Pokémon X en Pokémon Y wereldwijd beschikbaar gekomen voor de Nintendo 3DS waardoor veel nieuwe trailers beschikbaar zijn gekomen, nieuwe Pokémon bekend zijn gemaakt en nieuwe informatie online is verschenen. Pokémon X en Pokémon Y zijn de nieuwste games in de Pokémon RPG-serie. Het spel speelt zich af in een geheel nieuwe regio met nieuwe beestjes om te verslaan en te vangen. Het is zoals altijd de bedoeling om de beste trainer ooit te worden. Dit doe je door acht gymbadges te verzamelen en uiteindelijk de Elite Four met de Champion te verslaan. Dit is de eerste keer dat een Pokémon-game op de Nintendo 3DS is uitgekomen. Vandaag is het de dag waar veel Pokémon-fans op hebben gewacht. Pokémon X en Pokémon Y voor de Nintendo 3DS liggen nu in de Europese winkelschappen. Daarmee is veel informatie beschikbaar gekomen. Wij gaven de game in onze review een 8,8. Twijfel je echter nog dan kunnen de volgende trailers en nieuwe informatie je misschien uitkomst bieden. Nintendo heeft verschillende launch trailers uitgebracht van Pokémon X en Pokémon Y. Daarbij ook een live-action launch trailer. De live-action trailer laat verschillende mega-evoluties zien.

Naast trailers verschenen er ook video's online van de Cinematic Openings van Pokémon X en Pokémon Y. Door beide video's te bekijken kun je zien welke verschillen er zijn. Ook verscheen er een video online de die eerste zeventig minuten van Pokémon Y laat zien. In de nieuwste uitgave van het Japanse magazine CoroCoro zijn alle nieuwe Pokémon van Pokémon X en Pokémon Y bekendgemaakt. Op de scans kun je zien welke ondertussen al bekende Pokémon nog evolueren. Zo zijn met deze uitgave van de CoroCoro ook de starters-evoluties officieel bekendgemaakt.

Er is ook nog een interview online verschenen waarin Junichi Masuda, producer van de Pokémon-series, aangeeft (vertaald):
"Normaal als het einde van een project in zicht is krijg ik het gevoel dat ik alles gedaan heb wat ik kon doen. Ik heb geen ideeën meer en denk: "dit kan mijn laatste game zijn". Maar als de game dan eindelijk uit is en ik zie mensen de game spelen, vind ik nieuwe ideeën voor nieuwe game-features en uitdagingen. Het is een cyclus: eerst buiten adem raken tegen het einde van een project, rusten en bijkomen en dan weer energie hebben om een nieuwe game te maken."
Tot slot is vandaag ook nog een Pokémon X en Pokémon Y SteetPass Mii Plaza puzzel beschikbaar gekomen. We kunnen dus weer een nieuwe puzzel verzamelen. Pokémon X en Pokémon Y zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Europese winkels.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)