[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-10-12 16:51:08

Game Freak breidde het Pokémon-team fors uit voor Pokémon X en Pokémon Y

Game Freak heeft in een interview meer verteld over het team dat Pokémon X en Pokémon Y tot stand heeft gebracht. Vandaag is de officiële wereldwijde release van de Nintendo 3DS-games Pokémon X en Pokémon Y. Deze twee games vormen de nieuwste generatie binnen de Pokémon-serie, een serie waarvan het succes geen einde lijkt te kennen. Nu de spellen in de winkelschappen liggen wordt ook de mantel van geheimzinnigheid afgeworpen door ontwikkelaar Game Freak. Zij vertelde in een interview met 4Gamer openhartig over het team dat de afgelopen paar jaar vorm heeft gegeven aan Pokémon X en Pokémon Y. Tetsuya Watanabe, director bij Game Freak, vertelde het volgende over het team achter de nieuwste Pokémon-games (vertaald):

"Op het moment hebben we 80 werknemers in dienst. Dit is het resultaat van de uitbreiding voor het ontwikkelen van Pokémon X en Pokémon Y. Hiervoor hadden we ruwweg 50 tot 60 mensen en daarvoor nog minder. Pokémon is voor ons een heel belangrijke franchise, daarom steken we er veel energie in. Dat betekent dat iets anders dan Pokémon ontwikkelen ons voor een lastige keuze zet. 

Veel van onze jonge werknemers zijn trots dat zij aan Pokémon mogen werken maar toch geloof ik dat een deel van hen denkt dat Pokémon niet iets is dat zij hebben gemaakt. 

Ik denk dus dat het belangrijk is voor onze jonge werknemers om ervaring op te doen. Onafhankelijk werken en discussiëren tijdens het proces zal in het begin niet lekker aanvoelen, maar als ik vijf of tien jaar vooruit kijk, geloof ik dat juist die ervaring een noodzakelijk iets gaat worden."
Pokémon X en Pokémon Y liggen officieel vanaf vandaag wereldwijd in de winkelschappen. Ook is een digitale kopie te bemachtigen via de Nintendo 3DS eShop.

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)