[Nieuws] Geschreven door Bas op 2013-10-12 18:04:02

Masuda:"Geen plannen voor DLC voor Pokémon X en Pokémon Y."

GameFreak heeft volgens director Junichi Masuda geen plannen op het gebied van DLC's (downloadbare content) voor Pokémon X en Pokémon Y. Junichi Masuda verteld in een interview dat GameFreak nog geen plannen heeft voor DLC's voor de twee nieuwste Pokémon-games. Hij verteld het volgende (vertaald):

"Het is van groot belang dat je Pokémon kunt spelen in een veilige omgeving. Een van de redenen daarvan is dat Pokémon veel gespeeld wordt door kinderen. In Japan hebben Pokémon X en Pokémon Y een rating die het voor iedereen geschikt acht, Amerika hanteert ook de 'E'-rating. Enkel in Europa is het wat strikter. Het is voor ons heel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen Pokémon-games kunnen spelen in een veilige omgeving. 

Het idee dat mensen via Pokémon een conversatie kunnen voeren of vrienden worden vinden we heel mooi. Op dat vlak weet ik niet goed wat downloadbare content kan toevoegen aan deze game. Wie weet hoe ik er in de toekomst over denk, maar momenteel acht ik het niet veilig genoeg, niet gepast voor een game als Pokémon.

Er wordt geen DLC of een dergelijke ontwikkeld voor Pokémon X en Pokémon Y. We hebben hier nog niets voor bedacht. Ik vind het belangrijker dat Pokémon gespeeld kan worden als één stuk software. Je koopt een game en vervolgens kun je jezelf vermaken met niets meer dan de originele content van die game; dat is een belangrijke gedachte voor GameFreak."

Gekoppelde games

Pokémon X (Nintendo 3DS)

Pokémon Y (Nintendo 3DS)