[Nieuws] Geschreven door Erik op 2013-10-13 09:59:00

Aonuma legt uit waarom je 'selfies' kunt nemen in The Wind Waker HD

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD voor de Wii U kende een aantal leuke nieuwe features, waaronder het nemen van een 'selfie'. Aonuma vertelt waarom dat in het spel is gestopt. Op Miiverse en het internet slingeren al een hoop afbeeldingen waarop Link een foto van zichzelf heeft genomen. Dit kan bijvoorbeeld in een prachtig gebied zijn, maar ook een nonchalante foto in het heetst van de strijd. Het is een kleine toevoeging aan de ervaring van The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, maar fans maken er veelvuldig gebruik van. Eiji Aonuma, producer van de Zelda-serie, vindt ook dat het heel normaal is om tegenwoordig een dergelijke foto te nemen; hij komt er zelf ook wel eens mee in aanraking. Toch leek de functie in eerste instantie vrij lastig om aan The Wind Waker HD toe te voegen. Aonuma vertelde het volgende aan IGN over de functie (vertaald):

"Ik denk dat het gewoon een feit is dat een hoop mensen 'selfies' nemen. Zelfs ik doe het wel eens. Het fenomeen is bijna een normaal 'iets' geworden. Het leek gewoon vreemd om zoiets niet aan het spel toe te voegen, nu het zo'n gewoonte in onze cultuur is. 

Ik ging naar de director en zei: 'Hey, doe deze vaardigheid om selfies te nemen in het spel'. Het eerste wat hij antwoordde was zelfs: 'Ik kan dit niet voor elkaar krijgen, dat is te moeilijk.' Dit herhaalde zich ongeveer drie keer.

De laatste keer dat ik erheen ging en het vroeg, zei hij: 'Oké, het zit in het spel.' En het zat er ook gewoon in. Het was hem gelukt. Maar ik denk... dat dit onderdeel een groot deel van het plezier in het spel vormt. Het is gewoon iets wat we in de game moesten hebben."

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD (Wii U)