[Nieuws] Geschreven door Roland op 2013-10-15 00:35:37

The Legend of Zelda voor de Wii U op E3 2014, krijgt mogelijk een grote, open wereld

Zojuist is bekend gemaakt dat The Legend of Zelda voor de Wii U aanwezig zal zijn op de E3 van 2014. The Legend of Zelda voor de Wii U is al een tijdje in ontwikkeling. Het zal de eerste originele Zelda-game zijn die gebruik maakt van de grafisch geavanceerdere HD-technologie. Ook zal de game volgens de laatste berichtgevingen vernieuwend zijn ten opzichte van de vorige The Legend of Zelda-games en zal het gebruik gaan maken van de Wii U GamePad.

In een recent interview van website Mashable werd aan Eiji Aonuma, de director en producent van de "The Legend of Zelda"-serie, gevraagd of hij iets kon zeggen over de nieuwe The Legend of Zelda-game voor de Wii U. Hierop wist Aonuma te antwoorden dat hij meer zal zeggen tijdens de E3 van 2014. Tevens wist Aonuma antwoord te geven op de vraag of toekomstige The Legend of Zelda-games weer een open wereld krijgen in de vorm van The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Aonuma kreeg vele klachten binnen van fans over The Legend of Zelda: Skyward Sword, omdat de speelwereld van die game niet de openheid bood als in The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Aonuma zal naar eigen zeggen deze kritiek meenemen naar een volgende Zelda-game en zal de gewilde openheid proberen toe te passen (vertaald):
"Ik denk dat de grootste open wereld Zelda-game die we tot nu toe hebben gemaakt The Legend of Zelda: The Wind Waker is, omdat je daar de mogelijkheid had om over de oceaan te zeilen en alle eilanden kon verkennen. Wanneer we een spel maken kijken we naar wat de hoofdzakelijke gameplay is. Daar probeer je een spel omheen te bouwen en je maakt dat hoofdonderdeel zo makkelijk mogelijk bereikbaar."

"Wat The Legend of Zelda: Skyward Sword betreft, heeft de kleinere, gefocuste wereld ons geholpen dat hoofdonderdeel makkelijk bereikbaar te maken, maar tegelijkertijd betekende het dat de speler niet die grote, open wereld had om te verkennen. We hebben vele klachten ontvangen van onze fans over het gebrek aan openheid in de wereld van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Terwijl we nu aan het bedenken zijn wat de hoofdonderdelen worden in The Legend of Zelda, denken we ook na over de verlangens naar een open wereld en we proberen uit te zoeken hoe we dat het beste kunnen toepassen."
Wanneer The Legend of Zelda voor de Wii U in Europa uitkomt is nog niet bekend.

Gekoppelde games

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U)